ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καρυστιανού: “Στις Σέρρες το κίνημα λειτουργεί εξαιρετικά”

Καρυστιανού: «Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι του κατέβει» – Τι είπε για τις καταγγελίες και τις αποχωρήσεις από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

Στις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα σε βάρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», αλλά και στις εσωτερικές αντιπαραθέσεις που έχουν προκύψει, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας η Μαρία Καρυστιανού, μιλώντας στο MEGA.

Η πρόεδρος του κόμματος προειδοποίησε ακόμη και για «νομικές συνέπειες» σε βάρος όσων προχωρούν, όπως υποστήριξε, σε ιδιαίτερα προσβλητικές καταγγελίες χωρίς να τις τεκμηριώνουν με επιχειρήματα.

«Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι του κατέβει», ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που αρχικά εμφανίζονται κοντά στο κόμμα, φωτογραφίζονται μαζί τους και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες που η ίδια επικαλείται, δέχονται προσεγγίσεις από το λεγόμενο «σύστημα».

Όπως είπε, «έχω την πληροφορία πως έρχονται δίπλα μας να βγουν μια φωτογραφία και να δηλώσουν το όνομά τους και μετά από λίγες ημέρες τους πλησιάζει το σύστημα». Η ίδια πρόσθεσε ότι γίνεται αποδέκτης σχετικών πληροφοριών, τις οποίες, όπως υποστήριξε, θεωρεί ότι συνδέονται με όσα παρατηρεί γύρω της.

Η απάντηση στις αποχωρήσεις

Η Μαρία Καρυστιανού σχολίασε και την αποχώρηση του Κώστα Ντουντουλάκη, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «απολυταρχικά προσωποπαγές διευθυντήριο Καρυστιανού – Γρατσία».

Απαντώντας στις αιχμές, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε προσωπικά τον κ. Ντουντουλάκη και ότι δεν είχε προηγουμένως κάποια ουσιαστική συνεισφορά στη λειτουργία του κόμματος.

«Δεν μπορεί να μείνουμε σε αυτό», ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί, όπως είπε, εκβιασμούς με αφορμή τις αποχωρήσεις στελεχών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον Θανάση Αυγερινό, από τον οποίο, όπως δήλωσε, αναμένει «αποδεικτικά στοιχεία» για τις καταγγελίες που έχει διατυπώσει. Η ίδια έκανε λόγο για ύπαρξη ενός «παρακινήματος» μέσα στο κόμμα.

Σύμφωνα με την κ. Καρυστιανού, ο κ. Αυγερινός είχε επιμείνει σε συγκεκριμένη τακτική, ενώ η ίδια υποστήριξε ότι προσέγγισε το κόμμα με δική του πρωτοβουλία. «Κάποιοι μπορεί να πίστεψαν ότι επειδή είμαστε γυναίκες μπορεί να μας διαχειριστούν, να μας αλλάξουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχουν τίτλοι, είμαστε όλοι στρατιώτες»

Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» αναφέρθηκε και στις επικρίσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος και ειδικότερα στις καταγγελίες περί απουσίας δημοκρατικών διαδικασιών και εκλογών σε τοπικό επίπεδο.

Όπως εξήγησε, έχει αποφασιστεί να μην πραγματοποιούνται εκλογές στις μικρές τοπικές κοινότητες, καθώς στο παρελθόν, όπως υποστήριξε, είχαν δημιουργηθεί αντιπαραθέσεις και εσωτερικές «ίντριγκες» γύρω από τη διεκδίκηση θέσεων και ρόλων.

«Αποφασίσαμε να είμαστε όλοι στρατιώτες», είπε, εξηγώντας ότι στόχος είναι η απομάκρυνση από την πρακτική της διεκδίκησης τίτλων και θέσεων.

Ως παραδείγματα ανέφερε τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, όπου, σύμφωνα με την ίδια, το συγκεκριμένο μοντέλο λειτουργίας απέδωσε θετικά αποτελέσματα. Αντίθετα, αναφέρθηκε στην περίπτωση της Κρήτης, όπου, όπως είπε, υπήρξε πρόσωπο που «αυτοχρίστηκε συνηγέτης» και επιχείρησε να έχει τον έλεγχο.

«Δεν υπάρχουν τίτλοι, ούτε μοιράζουμε ρόλους, ούτε τίποτα. Είμαστε στρατιώτες σε έναν σκοπό», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι το ζητούμενο για το κόμμα δεν είναι μόνο η διαμαρτυρία αλλά η ανάληψη δράσης.

Στο τέλος Αυγούστου η παρουσίαση του προγράμματος

Η Μαρία Καρυστιανού εμφανίστηκε, παράλληλα, καθησυχαστική για την πορεία της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», παρά τις εσωτερικές αντιδράσεις και τις αποχωρήσεις που έχουν καταγραφεί.

«Τρεις μήνες είμαστε και μας έχουν κάνει την κηδεία ότι πεθάναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, θέλοντας να απαντήσει στην κριτική για τη μέχρι σήμερα πορεία του κόμματος.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη Αυγούστου, όταν, όπως είπε, θα έχει λάβει την τελική του μορφή. Η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος, σύμφωνα με την ίδια, θα γίνει στη ΔΕΘ.