ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πότε έρχεται στην Ελλάδα ο καύσωνας

Ακραίες θερμοκρασίες καταγράφονται σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, σε ένα φαινόμενο πρωτόγνωρο για χώρες όπως η Βρετανία. Η αύξηση των φαινομένων αυτών οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, καθώς τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου ενισχύουν την ένταση, τη διάρκεια και τη συχνότητά τους.

Στη χώρα μας, εξασθενημένος φαίνεται -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία- να φθάνει ο καύσωνας που ταλαιπωρεί τη δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο (GFS), η θερμή εισβολή τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου θα ανεβάσει τη θερμοκρασία στους 42-43 βαθμούς Κελσίου, στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Δείτε το βίντεο με τις θερμοκρασίες μέχρι το τέλος του μήνα:

Καύσωνας στην Ελλάδα: Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Στη χώρα μας οι μετεωρολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τον καιρό και λένε ότι η ζέστη δεν θα είναι αφόρητη. Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook, γράφει «Ζέστη ναι, καύσωνας όχι».

Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τόνισε ότι το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά, θα φτάσει τους 36-38 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά και 39 βαθμούς Κελσίου. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται τη Δευτέρα.

Τέλος, ο Σάκης Αρναούτογλου μοιράστηκε στο Facebook μία φωτογραφία όπου παρουσιάζονται οι θερμοκρασίες μέχρι και τις 25 Ιουλίου, για να υπολογίσετε πού θα φτάσει ο υδράργυρος στην περιοχή σας.

Πηγή: newsbomb.gr