ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ. Μπογδάνος για ναυάγιο: «Δεν αναγνωρίζω το εθνικό πένθος»

Την αντίθεσή του με την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μία ημέρα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο και ενώ ακόμη ανασύρονται σοροί.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εμφανίστηκε στο Mega όπου και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου και το μεταναστευτικό:

«Θλιβόμαστε βαθύτατα από την απώλεια τόσων ανθρώπων υπό τέτοιες σοκαριστικές συνθήκες. Εξοργιζόμαστε με τους εγκληματίες λαθροδιακινητές, τους σύγχρονους δουλεμπόρους, αλλά και με τις εγκληματικές ΜΚΟ που αποτελούν συνεργούς τους. Συγχρόνως και με τις πολιτικές που ουσιαστικά προσκαλούν αυτούς τους ανθρώπους στις ευρωπαϊκές χώρες και ουσιαστικά τους εκθέτουν σε αυτές τις συνθήκες. Συγχαίρουμε το ελληνικό κράτος, την ελληνική πολιτεία, τους άνδρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας, που για άλλη μία φορά υπερέβαλαν εαυτόν και έδειξαν καρδιά και ψυχή στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης», ανέφερε αρχικά.

Εντούτοις δεν αναγνωρίζουμε το εθνικό πένθος. Και δεν το αναγνωρίζουμε ως εθνικό, διότι πρόκειται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα εκτός ελληνικής επικράτειας, και τα θύματα ήταν πολίτες τρίτων χωρών.

Ως εκ τούτου, κάθε Έλληνας αισθάνεται αγανάκτηση και οδύνη αλλά δεν είναι εθνικό πένθος αυτό το πένθος. Εθνικό πένθος ήταν τα Τέμπη.

Όπως διευκρίνισε, ο Πατριωτικός Συνασπισμός θα εξακολουθήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Αύριο έχουμε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για το πρόγραμμά μας, και θα το κάνουμε.

Καλούμε το ελληνικό κράτος, εάν εξακολουθήσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο, να μην χύνει κροκοδείλια δάκρυα, αλλά να εφαρμόσει εξαντλητικές ποινές στους δουλεμπόρους, να κλείσει τις ΜΚΟ, να μην παρασημοφορεί τους συνεργάτες του. Πένθος ναι, εθνικό όχι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπογδάνος.

Πηγή: dikaiologitika.gr