ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηράκλεια: Ικανοποιημένος δηλώνει ο αντ/δρος της ΔΕΥΑΗ Μ. Μπρουντάκης

Απόλυτα ικανοποιημένος για το παραγόμενο έργο στη ΔΕΥΑΗ, δηλώνει με περηφάνεια ο αντιπρόεδρος της Μαλαματής Μπουντράκης.

Με εμπειρία και διαδρομή στη Δημόσια Διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση ( υπήρξε πρόεδρος Δ.Σ. Ηράκλειας, αντιδήμαρχος και από τους πρωτεργάτες του «στησίματος» της ΔΕΥΑΗ επί της δημαρχιακής Θητείας του Χρ. Σαμαρά), ο Μαλαματής Μπουντράκης νοιώθει ηθικά ικανοποιημένος διότι οι προσπάθειες εξυγίανσής της τελεσφόρησαν.

Ο κ. Μπουντράκης παρεχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Νάτσιο και στο sertharros.gr.

Η συνέντευξη:

Κύριε Μπουντράκη, είστε αντιπρόεδρος στη ΔΕΥΑ Ηράκλειας. Τον Σεπτέμβριο του 2019 είχατε προβεί σε δημόσια τοποθέτηση στο Δ.Σ. για την οικονομική κατάσταση που είχε περιέλθει η επιχείρηση. Πως είχατε αυτή την βεβαιότητα για τις τότε αποκαλύψεις σας;

Η εμπειρία που έχω, λόγω της ειδικότητας που έχω στο Διεθνές Πανεπιστήμιο ως διευθυντής του Οικονομικού και Διοικητικού προσωπικού, με βοήθησε να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει στη ΔΕΥΑΗ.

Τα στοιχεία που είδα ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ μέσα σε διάστημα λίγων ωρών ήταν αδιάσειστα. Δεν επιδεχόταν αμφισβήτησης. Πέραν της ευθύνης που έχω ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, η εξυγίανση της ήταν για μένα θέμα ηθικό και συναισθηματικό. Είχα εργαστεί για να δημιουργηθεί η επιχείρηση κατά την διάρκεια της πρώτης Καποδιστριακής περιόδου, όταν δήμαρχος ήταν ο Χρ. Σαμαράς.

Οι εξελίξεις που υπήρχαν στη επιχείρηση δίνουν την δυνατότητα εξυγίανσής της;

Στόχος μου, αλλά και στόχος όλης της διοίκησης και του προέδρου ήταν η εξυγίανση της επιχείρησης. Θεωρώ ότι αυτό το πετύχαμε. Στην τότε ενημέρωση που είχα προχωρήσει στο Δ.Σ., είχα καταθέσει κάποιες προτάσεις.

Είχα πει, για παράδειγμα, ότι η πρώτη ενέργεια που πρέπει να γίνει είναι ο λογιστικός έλεγχος στον ισολογισμό της επιχείρησης και η διαπίστωση της οικονομικής κατάστασής της. Ο έλεγχος αυτός έγινε από ορκωτό λογιστή και τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε.

Είχαμε θέσει ως στόχο την μείωση των εξόδων και των άσκοπων δαπανών. Αυτή τη στιγμή η επιχείρηση έχει ξεχρεωθεί και έχει πλεόνασμα.

Είχα προτείνει επίσης την διαμεσολάβηση του Δήμου για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχει η ΔΕΥΑΗ, ειδικά στη ΔΕΗ και την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών προκειμένου να βρεθεί λύση. Ήδη το θέμα των ληξιπρόθεσμών οφειλών, που έχει η ΔΕΥΑΗ, ειδικά στη ΔΕΗ λύθηκε.

Τέλος είχα προτείνει την παραίτηση του Διευθυντή της επιχείρησης κ. Πάγκαλου, η οποία έπρεπε να γίνει άμεσα και οικειοθελώς από εκείνον προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες διαδικασίες που θα μείωναν όχι μόνο το κύρος της επιχείρησης αλλά και συνολικά την εικόνα του Δήμου Ηράκλειας. Πίστευα ότι η απομάκρυνση του διευθυντή της επιχείρησης είναι αυτονόητη προϋπόθεση για να γυρίσει σελίδα η ΔΕΥΑΗ.

Σήμερα η ΔΕΥΑΗ έχει αλλάξει σελίδα, όχι γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής αλλά γιατί λύθηκε το οικονομικό πρόβλημα που είχε. Η ΔΕΥΑΗ ξεχρεώθηκε. Αυτό δεν έγινε δια μαγείας αλλά λόγω των στοχευμένων ενεργειών της διοίκησης της ΔΕΥΑΗ, από τότε που ανέλαβε μαζί με τον δήμαρχο μας Γ. Κουτσάκη. Μία διοίκηση που λειτούργησε άψογα. Η συνεργασία του προέδρου Δημ. Τζήκα με εμένα και τα μέλη του Δ.Σ. ήταν άψογη.

Ενώσαμε όλοι τις δυνάμεις μας και το αποτέλεσμα φάνηκε.

Ο τρόπος της διοίκησης πρέπει να γίνει υπόδειγμα προς μίμηση. Μέσα στα δυο χρόνια καταφέραμε να αναστήσουμε την επιχείρηση , εκεί που ήταν μη βιώσιμη με χρέος 2.200.000,00 Ευρώ καταφέραμε να την εξυγιάνουμε με χρέος μηδενικό.

Είχαμε το ευτύχημα να έχουμε κοντά μας , σε αυτή την προσπάθεια, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, που μας βοήθησε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα «αξία».

Οι συνεργάτες του, με τη συνεχή επικοινωνία του νομικού μας, μας καθοδήγησαν πως πρέπει να κινηθούμε ώστε να ενταχθούμε σε αυτό το πρόγραμμα. Αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω, τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Για τον Υπουργό Κ. Καραμανλή, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση για να λυθεί το θέμα της ΔΕΗ. Τον ευχαριστούμε και του λέμε μπράβο.

Επίσης θέλω, με την ευκαιρία που μου δίνετε μέσα από το βήμα σας, να ευχαριστήσω το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ηράκλειας για την άψογη συνεργασία που έχουμε και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της επιχείρησης Δημ. Τζίκα για το άψογο διοικητικό του έργο. Πήγαμε την επιχείρηση εκεί που τις αξίζει. Αρωγός στην προσπάθειά μας είναι δήμαρχός μας Γ. Κουτσάκης, που μας συμπαραστέκεται σε κάθε μας προσπάθεια.

Πηγή: sertharros.gr – Δημήτρης Νάτσιος