Χωρίς κατηγορία

Instagram: Πως θα αντιμετωπίζει τα προσβλητικά σχόλια

Σε αυτόματη απόκρυψη των πιθανά προσβλητικών σχολίων προχωρά το Instagram στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να καταπολεμήσει τον ψηφιακό εκφοβισμό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα σχόλια που θα αποκρύπτονται θα είναι παρόμοια με εκείνα για τα οποία έχουν γίνει στο παρελθόν αναφορές από τους χρήστες. Η Instagram προσθέτει μάλιστα ότι χρησιμοποιεί τα υπάρχοντα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να αναγνωρίσει περιπτώσεις εκφοβισμού ή παρενόχλησης στα σχόλια.

Την ανακοίνωση για την πιλοτική έναρξη της υπηρεσίας αυτή ανακοίνωσε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη, ανήμερα των δέκατων γενεθλίων του.

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να πατούν επάνω στην εφαρμογή «Δείτε τα κρυμμένα σχόλια» για να διαβάσουν το κρυμμένο περιεχόμενο.

Ο εδώ και δύο χρόνια επικεφαλής του Instagram, Άνταμ Μοσέρι, έχει θέσει ως μια από τις βασικές του προτεραιότητες την καταπολέμηση του online εκφοβισμού.

Πέρυσι, το ιδιοκτησίας της εταιρείας Facebook κοινωνικό μέσο εισήγαγε το εργαλείο «Περιορίστε». Αυτό επιτρέπει σε έναν χρήση να «περιορίσει» έναν άλλο χρήστη, το οποίο σημαίνει ότι τα σχόλια του δεύτερου μπορεί να γίνουν ορατά μόνο από τον πρώτο και όχι από άλλους ανθρώπους.

Ακόμη νωρίτερα είχε προσθέσει ένα εργαλείο, που ενημερώνει τον χρήστη ότι το σχόλιό του μπορεί να θεωρηθεί ως προσβλητικό προτού αναρτηθεί. Στόχος αυτού του εργαλείου είναι να δώσει χρόνο στον χρήστη να κάνει ένα μικρό διάλλειμα και να σκεφτεί πάνω στον σχολιασμό του.

Σύμφωνα με την Instagram, μετά την εισαγωγή αυτών των προειδοποιήσεων, το περιεχόμενο των σχολίων έχει «βελτιωθεί σημαντικά», αν και δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τη βελτίωση αυτή.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσθέτει μια συμπληρωματική προειδοποίηση προς τους ανθρώπους που έχουν αναρτήσει αρκετά σχόλια που θα μπορούσαν να είναι προσβλητικά. Η προειδοποίηση θα τους καλεί να ανατρέξουν στα σχόλιά τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ρισκάρουν την απόκρυψη του περιεχομένου τους ή ακόμη και τη διαγραφή του λογαριασμού τους.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες δοκιμές έχει κάνει και το Twitter. Συγκεκριμένα, στην αρχή της χρονιάς προέτρεπε τους χρήστες να ξανασκεφτούν να ξαναγράψουν μια απάντησή τους πριν τη δημοσιεύσουν, όταν θεωρείται ότι περιέχει πιθανά προσβλητική γλώσσα.