ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Να γίνει δημοψήφισμα»

Σάλος επικρατεί για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Ήδη, οι μητροπολίτες αντιδρούν και γι’ αυτό προγραμματίστηκε η σύγκληση της Ιεράς Συνόδου την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου.

Με την πίεση των μητροπολιτών στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συνεχίζεται και τους ιεράρχες να λένε δυνατό «όχι» απέναντι στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και κατ’ επέκταση την τεκνοθεσία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε με δημοσιογράφους στο πλαίσιο επίσκεψής του σε σχολείο της Νέας Μάκρης και ερωτήθηκε μεταξύ άλλων, για το συγκεκριμένο μείζον θέμα, για το οποίο αντιδρά μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διευκρίνισε ότι η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν για άλλο θέμα και ότι την επίσημη θέση της Εκκλησίας για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, θα την ακούσουμε την Τρίτη.

«Να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε. Αυτό να καταλάβει ο κόσμος. Τα παιδιά εκείνα, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες; Δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δε μας αρέσει αυτό το πράγμα; Η Εκκλησία δε θα πάρει τα όπλα αλλά έχει δικαίωμα να ενημερώσει τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να ρωτηθούν οι πολίτες. Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».