Χωρίς κατηγορία

Γνωστή αλυσίδα φούρνων κλείνει πέντε μαγαζιά

Σε οριστικό κλείσιμο πέντε καταστημάτων φαίνεται πως προχωρά η αλυσίδα Βενέτη μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Όπως πληροφορείται το FnB Daily, ο λόγος που η Διοίκηση οδηγείται σε αυτή την απόφαση είναι η ακαμψία των ιδιοκτητών των ακινήτων, στα οποία στεγάζονται τα καταστήματα της αλυσίδας, οι οποίοι δείχνουν να μην καταλαβαίνουν το πρόβλημα και το λόγο αδυναμίας πληρωμής των ενοικίων, γεγονός που οδηγεί σε προστριβές.

Μεταξύ των καταστημάτων, που φαίνεται ότι θα κλείσουν, είναι εκείνα σε Άλιμο, Περιστέρι και Πλάκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FnB Daily, εάν δεν υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση, ώστε να ενταχθούν τέτοιου τύπου επιχειρήσεις στο μέτρο του 40% του ενοικίου, η αλυσίδα θα αναγκαστεί να κλείσει και άλλα πέντε καταστήματα μέχρι τέλος του έτους και ακόμη 20 την επόμενη χρονιά.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς στο FnB Daily, η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει την οριζόντια ένταξη όλων των επιχειρήσεων στα προνόμια του 40% και στη μείωση του μισθώματος, προκειμένου να ενισχυθούν αυτήν την περίοδο.

Σημειώνεται ότι, πριν την πανδημία, το δίκτυο του Βενέτη ήταν 110 καταστήματα, ενώ είχαν προγραμματιστεί να ανοίξουν ακόμα τέσσερα: Σε Ομόνοια, το οποίο έχει ήδη αρχίσει τη λειτουργία του, Νέα Ιωνία, Κηφισιά, Ψυχικό και Χανιά.