ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γλυκά Νερά: Τα σενάρια για την ποινή του συζυγοκτόνου πιλότου

Με βάση τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, οι νομικοί επιχειρούν να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση της ποινής που θα του επιβληθεί από το δικαστήριο. Όπως σημειώνεται είναι κλειδί στην υπόθεση η ομολογία του καθώς αν δεν υπήρχε θα διατηρούσε το δικαίωμα της αθωότητας. Πλέον αναμένεται η απολογία του με τον τακτικό ανακριτή να αποφασίζει αν θα κριθεί προφυλακιστέος μέχρι και τη δίκη.

Σύμφωνα με τον νομικό Γιάννη Μαρακάκη η ποινή του «μπορεί να φτάσει τα 16 χρόνια, το λιγότερο». «Διώκεται για δύο κακουργήματα και θα υπάρξει προσαύξηση δύο ετών για τη δολοφονία του σκύλου» επισήμανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Όπως εξήγησε είναι η χαμηλότερη δυνατή ποινή εφόσον εξαντλήσει τις ευμενέστερες των συνθηκών.

Την ίδια άποψη έχει και ο  δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος μιλώντας στο MEGA, είπε πως ο 33χρονος πιλότος -βάσει των κατηγοριών- αντιμετωπίζει ποινή έως ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία της συζύγου του και ακόμα για το φόνο του σκύλου.

Στην ουσία λοιπόν, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, αυτό μεταφράζεται σε 16 χρόνια στη φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που του επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν θα μείνει για τουλάχιστον 16 χρόνια στη φυλακή, αφού δεν προβλέπεται αποφυλάκιση νωρίτερα.