ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκιουλέκας για ομόφυλα ζευγάρια: Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο – Δεν πείστηκα

Δεν πείστηκε από το «φροντιστήριο» που έγινε στους βουλευτές από την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια ο Κώστας Γκιουλέκας.

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι είναι αντίθετος στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στην τεκνοθεσία. Μιλώντας στο OPEN, ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια όταν έρθει στη Βουλή.

Όπως είπε, δεν πείστηκε από το «φροντιστήριο» που έκανε η κυβέρνηση στους βουλευτές προκειμένου να κατευνάσει τις διαφωνίες.

Σε άλλο σημείο είπε πως θεωρεί «υγεία» το να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και το σημαντικό είναι «να μην βγούμε διχασμένοι».

«Εμένα μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτό που άκουσα ότι θα μπορούμε να επιλέγουμε τα παιδιά. Δηλαδή, η γυναίκα θα γίνει τεκνοποιητική μηχανή που θα παραγγέλνουμε παιδιά; (…)», αναρωτήθηκε.

Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ είπε πως «συμφωνώ απόλυτα με τα δικαιώματα των ομοφύλων» και «άκουσα ενδιαφέρουσες απόψεις, απλά εγώ κρατώ τη δική μου. Δεν έχω πειστεί ότι εξυπηρετείται το συμφέρουν του παιδιού με αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία».

Όταν στην εκπομπή έγινε αναφορά για ακροδεξιές απόψεις, ο κ. γκιουλέκας σχολίασε: «Αν θεωρείται ακροδεξιά άποψη να το να διαφωνεί κάποιος σε πένα κοινωνικό θέμα, είναι προοδευτική άποψη το να πάμε στο “γονέα 1, γονέα 2” ή “παραγγέλνω δυο παιδιά”; Αυτό μου θυμίζει “παραγγέλνω δύο κανελί με βούλα”».