ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γήπεδο Αλκαζάρ: Έπαθε Σέρρες – Κλείνει λόγω στατικής ανεπάρκειας

Αυξάνονται τα προβλήματα για τα ελληνικά γήπεδα που έχουν προβλήματα καθώς κλείνει και το Αλκαζάρ, λόγω στατικής ανεπάρκειας.

Η αρχή με τη στατική ανεπάρκεια έγινε με το ΟΑΚΑ, καθώς ο Παναθηναϊκός το «εγκατέλειψε», ενώ είχε επενδύσει χρήματα για να το χρησιμοποιεί ως έδρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Η συνέχεια δόθηκε με το γήπεδο του Πανσερραϊκού, καθώς η ομάδα από τις Σέρρες άλλαξε έδρα στο παιχνίδι με τον Άρη και έπαιξε πρώτα στη Θεσσαλονίκη.

Τώρα για τον ίδιο λόγω κλείνει και το Αλκαζάρ, τόσο το ανοιχτό γήπεδο, όσο και το κλειστό κολυμβητήριο, αλλά και το γυμναστήριο, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του σταδίου.

Έτσι, δημιουργείται πρόβλημα για εκατοντάδες παιδιά κι αθλητές που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ανακοίνωση για αναστολή λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Στο πλαίσιο σύμβασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με ανάδοχο Μελετητική Εταιρεία για εκπόνηση Μελέτης Στατικής Επάρκειας στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ, στο Κλειστό Κολυμβητήριο & στο Στάδιο Αλκαζάρ, μας κοινοποιήθηκαν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα συμπεράσματα του 2ου σταδίου της μελέτης, στα οποία διαπιστώθηκαν ανεπάρκειες, σύμφωνα με τα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω συμπεράσματα και των υποδείξεων από την Τεχνική Υπηρεσία της ΓΓΑ ,με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα και στις τρεις εγκαταστάσεις κάθε δραστηριότητα (αθλητική και πολιτιστική κ.α) στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ, στο Κλειστό Κολυμβητήριο, στο Στάδιο Αλκαζάρ, πλην των υπαίθριων χώρων (γηπέδου ποδοσφαίρου και ανοιχτού Στίβου).

Η Υπηρεσία μας έχει ζητήσει από τις τεχνικές Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού , την αποστολή κλιμακίου προκειμένου να ελεγχθεί η δυνατότητα μερικής χρήσης των εγκαταστάσεων, όπως επίσης και την άμεση ολοκλήρωση της μελέτης στατικών επεμβάσεων και την εφαρμογή αυτών, με στόχο την άμεση απόδοση τους, με ασφάλεια.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων.

Για το ΕΑΚ Λάρισας

Ο Πρόεδρος

ΚΟΥΡΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ».

Πηγή: dnews.gr