ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιώργος Κύρτσος – Εκτός Νέας Δημοκρατίας

Εκτός ΝΔ αποφάσισε να θέσει εαυτόν σήμερα το πρωί ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, ξεπερνώντας την «κόκκινη γραμμή» ανοχής για το Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να του κοινοποιηθεί πριν από λίγη ώρα η απόφαση διαγραφής του από τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ενημερώθηκε για πρωινές αναρτήσεις του κ. Κύρτσου στο Twitter, με τις οποίες έβαλλε ευθέως εναντίον της κυβέρνησης για τη δίωξη Βαξεβάνη και της εισαγγελέως Τουλουπάκη, για την οικονομία, αλλά και για το ασφαλιστικό, και εκτίμησε ότι πλέον ο μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του κόμματος ξεπέρασε το όριο ανοχής. «Ανεχόμασταν επί καιρό να λέει όσα λέει, αλλά ξεπερνά τα εσκαμμένα το να βρίζει τη χώρα στο εξωτερικό», τονίζει κυβερνητική πηγή.

«Παγίδα για κυβέρνηση,Ελλάδα η δίωξη δημοσιογράφων,Τουλουπάκη. Η κόντρα Βρυξελλών-Ουγγαρίας, Πολωνίας για κράτος Δικαίου στο ζενίθ. Το Ευρ. Δικαστήριο δέχθηκε σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό δικαιωμάτων. Η κριτική από έγκυρα ΜΜΕ,όπως ARTE,σκληραίνει. Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων», έγραφε σε ένα tweet ο κ. Κύρτσος. «Το ασφαλιστικό μαύρη τρύπα για κυβέρνηση,οικονομία.Το έλλειμμα μεγαλώνει σαν ποσοστό του ΑΕΠ. Οι αρμόδιοι δεν ενημερώνουν. Μπήκαμε σε λούκι αναδρομικών χωρίς λεφτά. Τεράστια η ουρά όσων περιμένουν σύνταξη. Οι οργανωτικές αλλαγές δαπανηρή αποτυχία. Οι θεσμοί αρκετά ανήσυχοι», ανέφερε σε ένα άλλο. 

Υπό αυτό το πρίσμα, ζητήθηκε από τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη να πράξει τα δέοντα, με βάση τον κανονισμό του κόμματος. Ενδιαφέρον έχει ότι ο κ. Μαρινάκης δεν παρέπεμψε το ζήτημα στο Πειθαρχικό του κόμματος, αλλά ενεργοποίησε το άρθρο του κανονισμού, με βάση το οποίο κάποιο μέλος του κόμματος θέτει πρακτικά εαυτόν εκτός αυτού, με δημόσιες δηλώσεις ή ενέργειές του που «αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας».

Κατά πληροφορίες του protothema.gr, ο κ. Μαρινάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Κύρτσο για να τον ενημερώσει για τη διαγραφή του. «Σ’ ευχαριστώ για την ενημέρωση», φέρεται να είπε ο κ. Κύρτσος στον γραμματέα της ΝΔ, δείχνοντας έτσι ότι δεν εξεπλάγη με την κομματική απόφαση.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Mε απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ.Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.

Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται «Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας.

Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».

Η ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου που «ξεχείλισε το ποτήρι»: