ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιώργος Φοιρός: «Ο Ηρακλής, είναι η πιο αδικημένη ομάδα στην Ελλάδα»

Για το πλούσιο ταλέντο που διέθετε το Ελληνικό ποδόσφαιρο στη δεκαετία 70-80, για τον Άρη της δεκαετίας εκείνης, αλλά και τον Ηρακλή στον οποίο αγωνίστηκε για 2,5 χρόνια μίλησε στο «Σ.Θ.» ο Γιώργος Φοιρός  πριν λίγες ημέρες όταν βρέθηκε στο χωριό Εμ. Παπάς στο φιλικό των Βετεράνων του Άρη με την τοπική ομάδα.

Ο Βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής που τίμησε την φανέλα με το εθνόσημο αγωνιζόμενος στο Κύπελλο Εθνών Ευρώπης το 1980,  ζητά από την Ελληνική πολιτεία, το Ελληνικό κράτος να στηρίξει τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης ώστε να επανακάμψει και να βρεθεί ξανά εκεί που του αξίζει, δηλαδή τους μεγάλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κύριε Φοιρέ αγωνιστήκαμε με μεγάλες μορφές του Ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου(Ρέπ, Πλατίνι, Ρόσσι) Πως μπορούσε το καθυστερημένο ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με το Ευρωπαϊκό να σταθεί. Τι κρατάτε από εκείνη την εποχή;

Πραγματικά ήταν πολύ ωραία, οι αναμνήσεις γυρνούν κάθε φορά που είμαστε στα γήπεδα και μέσα από τις παλιές φωτογραφίες και τα βίντεο της εποχής κρατάμε τις στιγμές εκείνες. Ήταν πολύ όμορφα χρόνια, όχι γιατί ήταν χρόνια της νιότης μας αλλά γιατί τα γήπεδα ήταν γεμάτα. Νοιώθω ικανοποιημένος όταν τα θυμάμαι, τα λέμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Είμαι γεμάτος όταν τα θυμάμαι.

Τώρα για την ουσία του ερωτήματος σας θα σας πω ότι στεκόμασταν μπροστά σε αυτούς τους παίκτες γιατί υπήρχε πλούσιο ταλέντο. Είμασταν πίσω σε θέματα εκγύμνασης και τακτικής. Αν αγωνιζόταν σήμερα ο Δεληκάρης, ο Κούδας, ο Χατζηπαναγής, ο Μίμης Παπαϊωάννου και πολλοί άλλοι θα αγωνιζόταν στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Εκτός από την Άρη αγωνιστήκατε στον μεγάλο Ηρακλή της δεκαετίας του 80 με τον Μπάμπη Ξανθόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Ο Ηρακλής την περίοδο 1983-84 δεν μπόρεσε να πάρει το πρωτάθλημα όπως και ο Άρης το 1979-80. Γιατί πιστεύετε;

Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός τότε, ίσως να υπήρχαν καλύτερες ομάδες, ομάδες που έλεγχαν την διαιτησία, είναι γνωστά σε όλους αυτά.

Ο Ηρακλής την εποχή εκείνη ήταν  μία από τις καλύτερες ομάδες τότε, τερματίσαμε  στην 3η θέση και δεν βγήκαμε στην Ευρώπη γιατί μόνο εκείνη τη χρονιά μία ομάδα κέρδισε τη συμμετοχή της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Μείναμε όμως με τη ευχαρίστηση ότι παίζαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο και ότι γεμίζαμε τα Ελληνικά γήπεδα. Ήταν κυρίως λόγω του Βασίλη Χατζηπαναγή του Σάββα Κωφίδη, του Λάκη Παπαϊωάννου και των άλλων παιδιών που ομόρφυναν το ποδόσφαιρο.

Θέλω να πω όμως κάτι για τον Ηρακλή με την ευκαιρία που μου δίνεται. Ο Ηρακλής είναι η πιο αδικημένη ομάδα της Ελλάδας, βρίσκεται εκεί που βρίσκεται από συμπτώσεις. Νομίζω ότι είναι μία μεγάλη ιστορία ο Ηρακλής, μία ομάδα που το Ελληνικό κράτος πρέπει να του συμπαρασταθεί γιατί έχει πολύ κόσμο. Είναι κρίμα να τον αφήνουν εκεί που είναι.

Πηγή: sertharros.gr – Δημήτρης Νάτσιος

 

Σχετικές ειδήσεις

ΠΑΟΚ: Ενδιαφέρον για Πρίγιοβιτς

Serres24

Ο Τάσος Καζίας σχολιάζει την αθλητική επικαιρότητα

stydio3

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20: Χάλκινοι οι Σερραίοι αθλητές Κώστας Γεννίκης και Θοδωρής Ζιώγας

Serres24

Σχολιάστε