Χωρίς κατηγορία

Γενί Σαφάκ: Έτοιμο για νέα αποστολή το Oruc Reis

Έτοιμο να αναλάβει εκ νέου δράση είναι το Oruc Reis, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ. Σε άρθρο αναφέρει πως το ερευνητικό πλοίο ολοκλήρωσε τις εργασίες συντήρησης και ανεφοδιασμού και βρίσκεται πλέον στα ανοιχτά της Αττάλειας, έτοιμο ν’ αναλάβει δράση.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως το Oruc Reis συγκέντρωσε το προηγούμενο διάστημα σεισμικά δεδομένα: «Σε μια θαλάσσια περιοχή 3.500 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο των ερευνητικών δραστηριοτήτων που ξεκίνησε στις 10/8/2020» εννοώντας τις παράνομες προκλητικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ επιτίθεται παράλληλα στην Ελλάδα, ενόψει έναρξης και του ελληνοτουρκικού διαλόγου, κατηγορώντας τη χώρα μας για προκλητικές ενέργειες μετά την πρόσφατη έκδοση Navtex, από τον σταθμό Ηρακλείου σε θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του ανοιχτά της Κρήτης, που προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας με δύο νέες αντι-Navtex.

H πρώτη Ν.Α. της Κρήτης, εντός χώρου του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου και η δεύτερη στη θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου.