Χωρίς κατηγορία

Γαλλία: Συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις σε πόλεις και γαλλικούς στόχους

Συναγερμός από το πρωί στη Γαλλία, όπου από το πρωί πραγματοποιούνται επιθέσεις σε πόλεις της χώρας.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε το πρωί σε εκκλησία της Νίκαιας, ενώ η δεύτερη το μεσημέρι σε αστυνομικούς στην πόλη Αβινιόν. Παράλληλα στόχος έγινε και φρουρός στο προξενείο της Γαλλίας στη Σουδική Αραβία πριν από λίγο.

Σε κατάσταση συναγερμού η χώρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στις επιθέσεις σε Νίκαια και Αβινιόν, οι δράστες φώναζαν «Αλάχου ακμπαρ».

Δύο άνθρωποι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, δολοφονήθηκαν σήμερα το πρωί μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ, στο κέντρο της Νίκαιας, στη νότα Γαλλία, και μια ακόμη γυναίκα, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά, εξέπνευσε αργότερα μέσα σε μπαρ που βρίσκεται κοντά στον τόπο της επίθεσης και όπου είχε αναζητήσει καταφύγιο, από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αστυνομική πηγή.

Πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, ενώ ο δράστης έκοψε τον λαιμό ενός από τα θύματα.

Ένα από τα θύματα που δολοφονήθηκαν μέσα στην εκκλησία φέρεται να είναι ο νεωκόρος του ναού, όπως είπε ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε στο Twitter “τρομοκρατική” την επίθεση.

Ο δράστης φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ” (“Ο Θεός είναι ο Ύψιστος”) ακόμη και μετά τη σύλληψή του, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

«Ο ύποπτος ως δράστης πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατά τη σύλληψή του και μεταφέρεται στο νοσοκομείο, είναι ζωντανός», δήλωσε ο δήμαρχος στους δημοσιογράφους.

Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι προσπάθησε να επιτεθεί σε αστυνομικούς στην πόλη της Αβινιόν πριν λίγη ώρα, σύμφωνα με το Europe 1. O επιτιθέμενος φέρεται να φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ» και απείλησε τους αστυνομικούς που απάντησαν ανοίγοντας πυρ. Ο ύποπτος υπέκυψε στα τραύματά του.

Ένας άνδρας συνελήφθη στην πόλη Τζέντα της Σαουδική Αραβίας, αφού επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο σε φρουρό του προξενείου της Γαλλίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Saudi TV.