ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Facebook: Έστελνε αυτόματα αιτήματα φιλίας

Χαμός επικράτησε στο Facebook χτες, Παρασκευή, με χρήστες από όλον τον κόσμο να αναφέρουν πως σε κάθε προφίλ που έβλεπαν, στέλνονταν αυτόματα αιτήματα φιλίας.

Το διαδίκτυο γέμισε με μηνύματα οργής με χρήστες να καταγγέλλουν παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής.

Η Meta ζήτησε συγγνώμη για τη δυσλειτουργία. «Διορθώσαμε ένα σφάλμα που σχετίζεται με μια πρόσφατη ενημέρωση της εφαρμογής και προκάλεσε την εσφαλμένη αποστολή ορισμένων αιτημάτων φιλίας στο Facebook», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta στο The Daily Beast την Παρασκευή. «Καταφέραμε και το σταματήσαμε και ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση μπορεί να προκάλεσε αυτό».

«Το Facebook σας γνωστοποιεί τους διώκτες σας», ανέφερε ένας χρήστης, ενώ άλλος το χαρακτήρισε ως «το πιο αστείο πράγμα που έχει κάνει ποτέ το Facebook».

Κάποιοι ήταν λιγότερο χαρούμενοι για το τεχνικό πρόβλημα, και χαρακτήρισαν τη δυσλειτουργία ως «αμήχανη» και «ντροπιαστική».

Ορισμένοι χρήστες δήλωσαν ότι το Facebook έστειλε ένα αίτημα σε άτομα που προσπαθούσαν να μπλοκάρουν. Άλλοι από την άλλη δήλωσαν πως απενεργοποίησαν τους λογαριασμούς τους.

Το σφάλμα έρχεται καθώς η μητρική εταιρεία Meta του Facebook είναι εν μέσω μαζικών απολύσεων, οι οποίες έχουν οδηγήσει στην περικοπή τουλάχιστον του 13% του προσωπικού της, δηλαδή 11.000 ανθρώπων.

Πηγή: ethnos.gr