ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φ. Αραμπατζή: Ζήτησε Γραφείο Προστασίας Ανηλίκων στην Α.Δ. Σερρών

Την ίδρυση Γραφείου Προστασίας Ανηλίκων στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών ζήτησε η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο.

Η Σερραία Βουλευτής είχε θέσει το θέμα και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία αναφερόταν στα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά νεανικής παραβατικότητας, τόσο σε ολόκληρη τη χώρα, όσο και στην Π.Ε. Σερρών. 

Κατά τη συζήτηση με τον Υπουργό η κ. Φωτεινή Αραμπατζή εξέθεσε τα επιχειρήματα, που συνηγορούν στην ανάγκη ίδρυσης του Γραφείου στις Σέρρες, όπως το γεγονός ότι η Π.Ε Σερρών είναι η δεύτερη σε πληθυσμό περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, το ότι έχουν σημειωθεί περιστατικά νεανικής παραβατικότητας, ενώ το έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό σε ζητήματα διαχείρισης ανηλίκων από τη λειτουργία του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στην Α.Δ. Σερρών αποτελεί εγγύηση της εύρυθμης λειτουργίας του. Να σημειωθεί ότι η κ. Αραμπατζή είχε πρωτοστατήσει στην ίδρυση του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας από τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, το οποίο και ιδρύθηκε τελικά στις 03/10/2022. 

Να θυμίσουμε ότι για το θέμα του φαινομένου της νεανικής παραβατικότητας η κ. Αραμπατζή, ως ιδρύτρια της οργάνωσης “Μαζί πιο Δυνατές”, έχει ήδη πραγματοποιήσει στις Σέρρες το 1ο Συνέδριο με τίτλο “Block στη Βία” με εισηγήσεις εξειδικευμένων επιστημόνων και ομιλητών και τη συμμετοχή εκατοντάδων γονέων, παιδιών, εκπαιδευτικών, προπονητών. Μάλιστα, παρουσίασε τα αποτελέσματα του Συνεδρίου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος άκουσε με ενδιαφέρον το σχέδιο προώθησης και υλοποίησης της πρωτοβουλίας, ενώ υπήρξε συνεννόηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη με σκοπό τη συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για το θέμα της ίδρυσης Γραφείου Προστασίας Ανηλίκων στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.