ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εύβοια: Θάνατος 13χρονου την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός 13χρονου αγοριού από την Καλλιθέα. Ο 13χρονος λιποθύμησε καθώς έτρεχε να πιάσει την μπάλα στο γήπεδο, σε αγώνα ποδοσφαίρου στο Γυμνό της Ερέτριας.

Ένας από τους γιατρούς που ήταν πάνω από το παιδί μέχρι και το τελευταίο λεπτό που προσπαθούσαν να το σώσουν μιλάει στο newsit.gr.

Ο κ. Ζέρβας, γιατρός του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, μας αναφέρει ότι ο ίδιος τυχαία βρισκόταν με άλλους γιατρούς στο Αλιβέρι και “μόλις μας ειδοποίησε η συνάδελφος ότι φέρνουν στο κέντρο υγείας με το ΕΚΑΒ ένα παιδί 13 χρονών, φύγαμε όλοι και πήγαμε να βοηθήσουμε την συνάδελφο που εφημέρευε.

Το παιδάκι αυτό απ ότι μας είπε ο διαιτητής του αγώνα σε μια ανύποπτη φάση, ενώ έτρεχε για να προλάβει την μπάλα, έπεσε κάτω και από την πρώτη στιγμή δεν είχε ούτε σφυγμό. Έγιναν προσπάθειες και στον αγώνα και από τον νοσηλευτή που υπήρχε στο γήπεδο, όπως επίσης και από μια διασώστρια του ΕΚΑΒ που βρισκόταν κ αυτή εκεί, δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.

Στη συνέχεια, μας το έφεραν στο κέντρο υγείας, το διασωληνώσαμε, του χορηγήσαμε όλη την φαρμακευτική αγωγή που δίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και γύρω στη μιάμιση ώρα κάναμε ΚΑΡΠΑ αλλά το αγοράκι δυστυχώς δεν ανταποκρινόταν.

Έβγαζε και πολύ αίμα από τον πνεύμονα, χωρίς να έχει προηγηθεί τραυματισμός. Απ’ οτι μας είπαν οι γονείς δεν είχε κανένα ιστορικό και είχε ελεγχθεί εξονυχιστικά γιατί είχε νοσήσει από COVID-19. Μάλιστα πριν την νόσηση είχε κάνει και υπέρηχο καρδιάς αλλά και μετά έκανε πλήρη καρδιολογικο έλεγχο. Η νεκροψία νεκροτομή θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου”.

Πηγή: newsit.gr – Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου