ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εστίαση: Εφαρμογή με 3 χρώματα για είσοδο πελατών

Υπό διαμόρφωση είναι η εφαρμογή, η οποία θα χρησιμοποιείται για την είσοδο των εμβολιασμένων πολιτών στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας μετά τις 15 Ιουλίου, οπότε οι χώροι θα διαχωριστούν σε «αμιγείς», δηλαδή σε χώρους που θα έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι και σε «μεικτούς», όπου θα έχουν πρόσβαση και ανεμβολίαστοι πολίτες με την ένδειξη αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο STAR, την εφαρμογή για την επαλήθευση των ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού (green pass), θα μπορεί να «κατεβάσει» εύκολα και δωρεάν η κάθε επιχείρηση. Mε ένα απλό σάρωμα του bar code του πιστοποιητικού εμβολιασμού του πελάτη στην είσοδο του καταστήματος, θα γίνεται η επαλήθευση για το αν πράγματι ο πελάτης έχει εμβολιαστεί.

Μετά το σκανάρισμα του bar code, η εφαρμογή θα δείχνει εάν ο πολίτης είναι πλήρως εμβολιασμένος και μπορεί να μπει στον χώρο ή αν η πρόσβασή του στο μαγαζί απορρίπτεται. Αναλυτικότερα η εφαρμογή θα δείχνει πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο χρώμα. Θα γίνεται:

-είτε πράσινη, επομένως είναι όλα εντάξει με το πιστοποιητικό του πελάτη,
-είτε κίτρινη που θα σημαίνει ότι το πιστοποιητικό είναι μεν ενεργό αλλά όχι για όλους του χώρους
-είτε κόκκινη που σημαίνει ότι δεν προκύπτει η αυθεντικότητα του εγγράφου και επομένως θα απορρίπτεται η πρόσβαση του πελάτη