ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερυθρός Σταυρός: Σφοδρές αντιδράσεις για το “πάρτι” κατά τη διάρκεια εφημερίας (Βίντεο)

Σφοδρές αντιδράσεις -και δικαίως- έχουν προκαλέσει οι εικόνες που έρχονται από το νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, από γλέντι που διεξήχθη λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, κατά τη διάρκεια εφημερίας.

Χρήστες των social media, μεταξύ των οποίων και ο Παύλος Πολάκης, δημοσίευσαν βίντεο από τον χώρο του νοσοκομείου με κόσμο να τραγουδά και να χορεύει, ενώ τραυματιοφορείς μεταφέρουν ασθενή με φορείο ανάμεσα σε εκείνους και την ορχήστρα.

 

Το γλέντι αυτό φέρεται να διοργάνωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου, Ελπινίκη Ταβιανάτου στις 20 Δεκεμβρίου, η οποία εμφανίζεται στο βίντεο στο επίκεντρο του χορού.

Για το γλέντι είχε σταλεί γραπτή και ηλεκτρονική πρόσκληση, με την οποία η διοίκηση καλούσε τους εργαζόμενους στον χώρο υποδοχής του κεντρικού κτηρίου εν όψει γιορτών με μπουφέ αλλά και ζωντανή λαϊκή μουσική για τον αποχαιρετισμό του 2023.

Το βίντεο προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις χρηστών των social media, στη θέαση της σοκαριστικής εικόνας όπου ασθενής πάνω σε φορείο περνά ανάμεσα από τον χορό που έχουν στήσει η διοικήτρια και ορισμένοι εργαζόμενοι και την ορχήστρα.

Έκδηλη ήταν και η αμηχανία της πλειοψηφίας των εργαζομένων του νοσοκομείου που, όπως φαίνεται, δεν συμμετείχαν μαζικά στην παραπάνω ενέργεια.

Κατόπιν εορτής η αντίδραση από το υπουργείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόλο που το βίντεο έχει έρθει στο φως εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής δεν είχε υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όταν και ανακοινώθηκε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Από την 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

  1. Κατόπιν παραγγελίας του Υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..
  2. Η Διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.-
Η απάντηση για το βίντεο με το γλέντι

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, τόσο η Ματίνα Παγώνη όσο και η Βούλα Γεωργάκη εξήγησαν – με αφορμή την ΕΔΕ που διέταξε το υπουργείο Υγείας μετά το βίντεο – ότι πρόκειται για μια εκδήλωση που γίνεται εδώ και χρόνια αλλά και ότι το νοσοκομείο δεν ήταν σε εφημερία και πως ο χώρος που φαίνεται στο βίντεο δεν έχει καμία σχέση με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

«Η γιορτή αυτή γινόταν κάθε χρόνο στο νοσοκομείο μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης. Προφανώς ήταν άστοχη η κίνηση όσον αφορά τον χώρο. Δεν είχε καμία σχέση με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ο χώρος που γινόταν η γιορτή. Δεν ξέρω γιατί πέρασε εκείνη τη στιγμή αυτό το φορείο με αυτόν τον χώρο ενώ έπρεπε να πάει από διαφορετικό.

Από τη μεριά της, η Βούλα Γεωργάκη ανέφερε ότι «με λύπη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βλέπουν αυτή την κατάσταση. Είναι απαράδεκτο, προσβλητικό προς τους εργαζόμενους που όλα τα χρόνια στήνουν πλάτη. Δεν είναι τα πράγματα έτσι.

18 χρόνια που είμαι πρόεδρος και 35 χρόνια υπάλληλος στο νοσοκομείο, κάθε χρόνια διεξάγεται η γιορτή αυτή μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, λέγοντας τα κάλαντα. Κατά τις 2 που τελειώνει η γιορτή, ζήτησαν οι εργαζόμενοι δύο τραγούδια να χορέψουν και χορέψαμε και εμείς.

Όσον αφορά το φορείο, η κυρία ζήτησε να περάσει για να λάβει μέρος και να ακούσει τα κάλαντα. Επίσης, ο χώρος που έγινε είναι στις διοικητικές υπηρεσίες και δεν έχει καμία σχέση με την εφημερία. Δεν είχε εφημερία, ήταν νεκρή ημέρα», τόνισε.

Δείτε το βίντεο από το Πρώτο Θέμα: