Έρχονται οι αποφάσεις για την αγοράΝέες αλλαγές στα μέτρα του lockdown και όσα ισχύουν για την απαγόρευση κυκλοφορίας φαίνεται ότι έρχονται από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, αν και εφόσον τελικά ανοίξουν τα καταστήματα με click away και click in shop.

Σημαντική διαφορά σε σύγκριση με όσα ίσχυαν την εορταστική περίοδο είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ότι αυτή τη φορά δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση από άλλο δήμο για ψώνια και αγορές. Το SMS με τον κωδικό 2 που θα πρέπει ο καταναλωτής να στείλει στο 13033 για τη μετακίνησή του θα έχει ισχύ διάρκειας 2 ωρών.

Κλειστά φαίνεται ότι θα παραμείνουν τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ, ενώ ερωτηματικό παραμένουν τα βιβλιοπωλεία που ήταν στις επιχειρήσεις που άνοιξαν την εορταστική περίοδο. Όλα μένει να αποσαφηνιστούν μέχρι και αύριο Παρασκευή, οπότε συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας και θα ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Πως ψωνίζουμε με click away και click in shop
Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι μέχρι τώρα οι πληροφορίες τότε το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει με την γνωστή μέθοδο click away, ενώ πιθανότατα για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί και το click in shop για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας.

Με το Click in shop γίνεται ραντεβού στο κατάστημα είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσεις να δεις το προϊόν από κοντά και να αποφασίσεις αν θες να το αγοράσεις ή όχι. Έρευνα αγοράς γίνεται επομένως επί τόπου. Με το click in shop ο καταναλωτής μπορεί να κλείσει ραντεβού με το κατάστημα και να πάει να εξυπηρετηθεί από το προσωπικό. Ωστόσο η παραμονή εντός του καταστήματος θα έχει χρονικό όριο, συγκεκριμένα μέτρα προστασίας (μάσκα από όλους κλπ) ενώ ο αριθμός των πελατών μέσα στο κατάστημα θα ορίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος.

Με το click away γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία του προϊόντος, ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν. Με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής ο πελάτης παραλαμβάνει το προϊόν έξω από το κατάστημα. Έρευνα αγοράς γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και όχι στο κατάστημα όπως ισχύει με τις παραπάνω δύο μεθόδους.


Βρείτε μας στο Facebook

BP ΜΑΝΑΦΗΣ


Κάντε ένα σχόλιο

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.