Χωρίς κατηγορία

Επικίνδυνη και αντιδημοκρατική η πρόταση Κατιρτζόγλου

Αίσθηση προκάλεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, η πρόταση του προέδρου κ. Κατιρτζόγλου, ότι θα έπρεπε από την αίθουσα να φύγουν οι δημοσιογράφοι για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση εκεί μέσα, λόγω και των μέτρων κατά του κορωνοιού.

Η συνεδρίαση διεξαγόταν στην ΚΕΔΗΣ, όπου πολλοί είχαν επισημάνει εδώ και καιρό, ότι δεν είναι ο κατάλληλος χώρος. Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση εκτός των μελών του ΔΣ ήταν και οι σχολικές καθαρίστριες για θέμα που τις αφορούσε, όπως επίσης υπάλληλοι του δήμου και μπόλικοι συνεργάτες του δημάρχου.

Απ όλους αυτούς, ο πρόεδρος του σώματος Βασίλης Κατιρτζόγλου επέλεξε να προτείνει, να φύγουν οι δημοσιογράφοι που όλο και όλο ήταν 8 στον αριθμό μαζί με τους τεχνικούς των καναλιών.

Βεβαίως κατανοούμε την πρεμούρα του κ. Κατιρτζόγλου να μην καταγράφονται οι συνεδριάσεις από τους δημοσιογράφους, γιατί ουκ ολίγες φορές τα έκανε  “μαντάρα” κοινώς, στην διαχείριση της συνεδρίασης. Όμως από αυτό το σημείο μέχρι να θέλει να βάλει φίμωτρο στην ενημέρωση των πολιτών, έχει τεράστια διαφορά.

Ευτυχώς (κυρίως για τον ίδιο) η επικίνδυνη αλλά και αντιδημοκρατική αυτή πρόταση, δεν πέρασε, καθώς ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Μάλιστα ενόχλησε σφοδρά τον δήμαρχο Αλ. Χρυσάφη, για την άνευ προηγουμένου πρόταση του συνεργάτη του.

Θα υπενθυμίσουμε στον Βασίλη Κατιρτζόγλου, ότι οι δημοσιογράφοι ήταν είναι και θα είναι στις συνεδριάσεις, σε αντίθεση με τον ίδιο, που τώρα γνώρισε το δημοτικό συμβούλιο και μπορεί σε 3 χρόνια να περνάει απλώς απ έξω.