ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα – Ποιους αφορά

Αντίστροφη μέτρηση για να ανακοινωθούν οι δικαιούχοι, οι όροι και τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, που ετοιμάζεται ως λύση για τη μείωση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, η τιμή του οποίου έχει εκτιναχθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ανέφερε, μεταξύ άλλων πως γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 το πρόγραμμα για την απόσυρση συσκευών, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι όροι και τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι; «Όλοι οι Έλληνες» απάντησε ο κ. Σκρέκας, επισημαίνοντας ωστόσο πως θα υπάρξει προτεραιοποίηση. Σημείωσε δε πως «θα εξετάσουμε ποιοι θα λάβουν την επιδότηση πρώτοι και ποιοι τελευταίοι».

Ποιες συσκευές θα αφορά; «Εκείνο που μπορούμε να πούμε τώρα είναι (ότι το πρόγραμμα θα αφορά) τα κλιματιστικά που είναι πολύ ενεργοβόρα» δήλωσε στο OPEN ο υπουργός. Όπως εξήγησε, «πολλές πολυκατοικίες και πολλά σπίτια έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους εδώ και πολλά χρόνια. Πάρα πολλές οικογένειες που χρησιμοποιούν κλιματιστικά για να θερμανθούν. (…) Προτεραιότητα βασική είναι το κλιματιστικό».

Συμπλήρωσε πως «θα πρέπει αυτό που αντικαθιστούμε να είναι χαμηλότερης ενεργειακής κλάσης από το νέο το οποίο αγοράζουμε».

Όπως επίσης τόνισε χθες ο κ. Σκρέκας, «θα υπάρξει συγκεκριμένος οδηγός, όπου θα μπορέσουν οι οικογένειες αν εμπίπτουν στην κατηγορία στην οποία θέλουν τελικά να ενταχθούν. Τα ψυγεία επίσης είναι συσκευές που δουλεύουν όλη την ημέρα. Ένα παλιό ψυγείο μπορεί να καταναλώνει πολύ ενέργεια και πάλι να μην παρέχει την ψύξη που χρειάζονται τα προϊόντα».

«Θα μπουν κουζίνες, πλυντήρια και άλλες οικοσυσκευές που φαίνεται ότι είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται πολύ και καταναλώνουν ενέργεια» πρόσθεσε.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικές ειδήσεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπισκότα γνωστής εταρείας

Serres24

Πανελλαδικές 2020: Οδηγίες από το υπ. Παιδείας

stydio3

Mήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για την γιορτή της μητέρας

stydio3