Χωρίς κατηγορία

«Έπεσε» το Twitter – Προβλήματα παγκοσμίως

Το Twitter αντιμετώπισε μεγάλης διάρκειας διακοπή λειτουργίας, με χρήστες σε όλο τον κόσμο να επηρεάζονται από το πρόβλημα.

Το Τwitter ανακοίνωσε ότι το ζήτημα προκλήθηκε από μια «ακούσια αλλαγή» που έκανε στα εσωτερικά του συστήματα. Χρήστες σε χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για περισσότερο από μία ώρα, με πολλούς να λαμβάνουν μηνύματα σφάλματος σύνδεσης.

Η υπηρεσία αργότερα αποκαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό και η εταιρεία με έδρα στην Καλιφόρνια, είπε ότι ο ιστότοπος θα πρέπει σύντομα να λειτουργεί για όλους τους χρήστες του. Σύμφωνα με το DownDetector.com, οι αναφορές προβλημάτων με το Twitter άρχισαν να αυξάνονται την Πέμπτη το βράδυ σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Αργεντινή και η Γαλλία αλλά κα Ελλάδα. Στις ΗΠΑ, υπήρχαν παράλληλα δεκάδες χιλιάδες αναφορές προβλημάτων.

Στους χρήστες εμφανίστηκαν μηνύματα σφάλματος, που έγραφαν «κάτι πήγε στραβά» και «δοκιμάστε ξανά αργότερα». Το Twitter είπε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για παραβίαση ασφάλειας ή εισβολή. Τον περασμένο Ιούλιο, χάκερ είχαν πρόσβαση στα εσωτερικά συστήματα του Twitter και μπόρεσαν να εισβάλουν σε λογαριασμούς που ανήκουν σε μερικούς από τους πιο σημαντικούς χρήστες της πλατφόρμας.