Χωρίς κατηγορία

Εμβόλιο γρίπης: Από σήμερα η συνταγογράφηση

Η αντίστροφη μέτρηση για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης έχει ξεκινήσει καθώς από σήμερα 28 Σεπτεμβρίου αρχίζει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του, προκειμένου να χορηγηθεί από τις 15 Οκτωβρίου με βάση απόφαση του υπουργείου Υγείας. Τα ερωτηματικά παραμένουν πολλά και ίσως απαντηθούν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του υπoυργείου Υγείας, τόσο για τον επαρκή αριθμό εμβολίων της γρίπης, που σίγουρα λόγω κορωνοϊού θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση, αλλά και εξαιτίας της διαφωνίας που είχε προκύψει τις προηγούμενες ημέρες για το αν απαιτείται τεστ κορωνοϊού πριν κάποιος εμβολιαστεί για την εποχιακή γρίπη.

Παράλληλα αυξάνεται και η ανησυχία των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πρέπει να εμβολιαστούν. Μία ανησυχία που εστιάζεται κυρίως στο αν θα μπορούν να βρουν το εμβόλιο στο φαρμακείο της γειτονιάς τους. Άλλωστε, κάθε χρόνο υπάρχουν κάποια διαστήματα που το εμβόλιο της γρίπης αδειάζει από τα ράφια των φαρμακείων, αλλά η αγορά τροφοδοτείται σύντομα και πάλι.

Γι’ αυτό εξάλλου και έχουν δημιουργηθεί εδώ και μέρες άτυπες λίστες στα φαρμακεία από πολίτες που προπαραγγέλνουν στον φαρμακοποιό τους το εμβόλιο ώστε να είναι διαθέσιμο. Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει ότι θα υπάρχει επάρκεια του εμβολίου καθώς για τη φετινή περίοδο έχουν εξασφαλιστεί 4,2 εκατ. δόσεις, πολύ περισσότερες σε σχέση με άλλες χρονιές.