ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτακτο – Τα νέα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Μετά την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, στις 10 σήμερα το πρωί, το υπουργείο Υγείας οριστικοποίησε τα μέτρα που δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στους εμβολιασμένους, ιδίως μέσα σε κλειστούς χώρους, και ανακοινώθηκαν το μεσημέρι, από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Όπως τόνισε οι νέες ελευθερίες θα ισχύουν για 15 ημέρες και εντός αυτών των 15 ημερών τα μέτρα θα απλοποιηθούν και θα επανεξεταστούν.

Η φιλοσοφία των νέων μέτρων προσανατολίζεται σε μία ανοιχτή κοινωνία που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους εμβολιασμένους να επιστρέψουν στην κανονικότητα και να προστατεύσει τους ανεμβολίαστους, χωρίς όμως να τους επιβάλει επιπλέον περιορισμούς, είπε ο Υπουργός.

Παρελθόν θα αποτελούν πια τα τοπικά lockdown στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σύμφωνα και με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί έδωσαν το πράσινο φως προκειμένου να σταματήσουν να ισχύουν οι απαγορεύσεις περί μουσικής και κυκλοφορίας για τις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο.

Επομένως για τις συγκεκριμένες περιοχές θα ισχύει ότι και για τις υπόλοιπες, δηλαδή απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης και διενέργεια rapid test όπου έχει ζητηθεί.

Έτσι και ο νομός Σερρών που αναμένεται να μπει στο ¨κόκκινο”, ουσιαστικά δεν θα έχει καμία διαφορά με την υπόλοιπη Ελλάδα 

Eπίσης καταργείται το όριο καθήμενων στους χώρους που επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αφενός δεν θα υπάρχει όριο στα τραπέζια, αφετέρου πως στους χώρους διασκέδασης θα επιτρέπεται πια κανονικά η μουσική και ο χορός.

Κανένας περιορισμός στους αμιγείς χώρους, δηλαδή μόνο για τους εμβολιασμένους, ενώ για το προσωπικό θα ισχύουν και η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία.

Ενώ για τους μεικτούς χώρους, δηλαδή και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, ισχύουν κανονικά τα μέτρα προστασία.

Οι παραπάνω εισηγήσεις θα ισχύουν για όλες τις περιοχές, ανεξαρτήτως επιδημιολογικής κατάστασης.

 

Σχετικές ειδήσεις

Σέρρες: 162 rapid tests – Πόσα τα θετικά

Serres24

Σέρρες: Συνελήφθη 30χρονος με 88 ναρκωτικά δισκία

Serres24

Δήμος Σερρών: Που και πότε θα γίνουν Drive through rapid tests την επόμενη εβδομάδα

Serres24