ΕΛΛΑΔΑ

Έκρυβε μετανάστρια στο πορτμπαγκάζ και συνελήφθη

Στη σύλληψη ακόμη ενός διακινητή παράτυπων μεταναστών προχώρησαν μετά από επεισοδιακή καταδίωξη αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε μετά την ακινητοποίηση του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε από τον δράστη στον πορτμπαγκάζ ήταν κρυμμένη μια γυναίκα.
Ειδικότερα, η συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με σταθμούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Τροχαίας, Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη ατόμου που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για έναν 23χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια, αντίσταση και παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, χτες το απόγευμα εντοπίστηκε το ΙΧΕ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, το οποίο νωρίτερα δεν συμμορφώθηκε σε σήματα αστυνομικών σε περιοχή της Καβάλας. Στη συνέχεια το όχημα δεν συμμορφώθηκε ούτε στα νέα σήματα στάσης που πραγματοποιήθηκαν στην Εγνατία Οδό (Έξοδος Βαγιοχωρίου), πλην όμως ακινητοποιήθηκε καθώς προσέκρουσε σε κράσπεδο σε άλλο σημείο της Εγνατίας Οδού.

Κατά την ακινητοποίηση του οχήματος ο 23χρονος οδηγός προσπάθησε να διαφύγει. Όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο διαπιστώθηκε η μεταφορά τεσσάρων παράτυπων μεταναστών και συγκεκριμένα ενός άντρα και τριών (γυναικών, μία εκ των οποίων βρέθηκε στο χώρο των αποσκευών.

Ο 23χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.