ΕΛΛΑΔΑ

Εγνατία Οδός: Και ο Υφυπουργός Αμυράς στους εγκλωβισμένους από την καραμπόλα

Κλειστή παραμένει η Εγνατία Οδός στο τμήμα από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης, έπειτα από καραμπόλα αυτοκινήτων λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην καραμπόλα ενεπλάκησαν αρχικά πέντε αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια έπεσαν πάνω σε αυτά και πολλά άλλα.  Στην καραμπόλα έχουν εμπλακεί πάνω από 50 αυτοκίνητα, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν 3-4 εγκλωβισμένοι επιβάτες που έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Ήδη προς την περιοχή βρίσκονται 5 πυροσβεστικά οχήματα με 15 υπαλλήλους από την Πυροσβεστική υπηρεσία της Κοζάνης για τον απεγκλωβισμό των επιβατών.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στην καραμπόλα με την εμπλοκή δεκάδων οχημάτων που σημειώθηκε νωρίτερα στην Εγνατία Οδό, στα διόδια Πολυμύλου, βρίσκεται και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.
Ο κ. Αμυράς μετέβαινε στην Πρέσπα, για το θέμα με το θάνατο εκατοντάδων πελεκάνων από τη γρίπη των πτηνών, αναφέρει η ΕΡΤ.

Η Τροχαία Βέροιας έχει απεγκλωβίσει και τους οδηγούς που δεν εμπλέκονται στις καραμπόλες, καθώς αυτές έγιναν σε μικρές αποστάσεις η μία από την άλλη. Στο χώρο έχουν φτάσει και οχήματα της οδικής βοήθειας προκειμένου να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί, για να δοθεί η δυνατότητα στη συνέχεια της κυκλοφορίας του τμήματος της Εγνατίας οδού από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης.

Παράλληλα, εκτρέπει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων που κινούνται προς Δυτική Μακεδονία, Γιάννενα και Ηγουμενίτσα, από τη Βέροια προς Έδεσσα, Πτολεμαΐδα και κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού προς Κοζάνη.

Πηγή φωτογραφιών: ΕΡΤ