ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοτική αρχή Βισαλτίας: «Ας τους κρίνει η κοινωνία»

Δελτίο τύπου από την Δημοτική Αρχή Βισαλτίας:

«H Αντιπολίτευση επιδεικνύει και πάλι την έλλειψη συναίσθησης και ενδιαφέροντος προς τους δημότες με  την προκλητική της συμπεριφορά, απουσιάζοντας εσκεμμένα από την 6η Τακτική Συνεδρίαση του Δήμου Βισαλτίας (μέσω τηλεδιάσκεψης).

Στη συνεδρίαση αυτή μεταξύ άλλων θεμάτων κυρίαρχο θέμα προς ψήφιση  ήταν το, «Έγκριση αιτήματος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρδευσης Δήμου Βισαλτίας (Δ.Ε.Υ.Α.Β.) για οικονομική ενίσχυσή της από τον Δήμο Βισαλτίας, λόγω αδυναμίας κάλυψης λειτουργικών αναγκών…», δηλαδή η έγκριση ΑΤΟΚΟΥ δανείου 72 δόσεων το οποίο χορηγείτε από το κράτος. Το συγκεκριμένο θέμα έχει έρθει σε προηγούμενες συνεδριάσεις προς έγκριση  και έλαβε αρνητική ψήφο από την αντιπολίτευση, η οποία αυτή τη φορά, επέλεξε τη μη έγκριση του, δια της απουσίας της.

Επισημαίνεται ότι, η μη έγκριση του συγκεκριμένου θέματος,  έχει τεράστιες επιπτώσεις στους προμηθευτές και επαγγελματίες της Δ.Ε.Υ.Α.Β. από όλο τον Δήμο μας.

Η αντιπολίτευση επιβεβαιώνοντας  “βροντόφωνα” με την απουσία της, τη σταθερά απαξιωτική προς τους δημότες πολιτική της, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων  και είσπραξη “πολιτικών οφελών”, αναμασώντας διαρκώς την  “δήθεν αιτιολογία”  κακής διαχείρισης. Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να δείχνει ότι δεν λαμβάνει υπόψη της και δεν νοιάζεται για τις συνέπειες που έχει αυτή η στάση της  στους συνδημότες μας, προμηθευτές-επαγγελματίες.

Η μη ψήφιση της οικονομικής αυτής ενίσχυσης αφαιρεί και πάλι από τη Δ.Ε.Υ.Α.Β.  τη δυνατότητα να μπορέσει επιτέλους να «κλείσει» με τους προμηθευτές-επαγγελματίες τα χρέη παρελθόντων ετών.

Η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Β. σήμερα, παρά τα χρέη που “κληρονόμησε” και τα δύσκολα σημερινά οικονομικά δεδομένα, με σωστό προγραμματισμό, σωστή διαχείριση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων , με συστηματική καθημερινή εργασία, κατάφερε :

-Τη μείωση των εξόδων της.

-Την έναρξη και ολοκλήρωση έργων απαραίτητων για την βελτίωση της καθημερινότητας  των δημοτών

και προχωρά στη διεκδίκηση νέων πόρων μέσω προγραμμάτων.

Εκ της θέσης τους, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, όφειλαν να συμμετέχουν στην συνεδρίαση  και να καταψηφίσουν, εφόσον έτσι κρίνουν, το θέμα αιτιολογώντας όμως απόλυτα την αρνητική τους ψήφο.

Αντί αυτού όμως, προτίμησαν να απουσιάσουν χωρίς καμία δικαιολογία.

Ας τους κρίνει η κοινωνία.»