ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Βισαλτίας: Υποδοχή φλόγας της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών

Για 19η συνεχή χρονιά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) διοργανώνουν την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η “Φλόγα της Αγάπης” περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη.

Ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου από τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα καταλήξει στις 15 Οκτωβρίου 2021 στα Χανιά  σηματοδοτώντας την έναρξη της 31ης Αμφικτιονίας Εθελοντών Αιμοδοτών, που θα πραγματοποιηθεί στην ίδια πόλη. Σκοπός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Στο πλαίσιο της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, ο Δήμος Βισαλτίας υποδέχεται την Φλόγα της Αγάπης την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 10.30π.μ., στην Πλατεία του Δημοτικού Μεγάρου στη Νιγρίτα. Τη Φλόγα θα μεταφέρουν εθελοντές αιμοδότες του Δήμου με μεγάλη προσφορά αίματος.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, από 09.00 π.μ έως 13.00, θα πραγματοποιείται ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Δημάρχου Αθανάσιου Κασιακόγια» από φορείς και συλλόγους του Δήμου Βισαλτίας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών.