ΣΕΡΡΕΣ

Δήμος Βισαλτίας: Έπλυναν 1300 κάδους σκουπιδιών

Ο δήμος Βισαλτίας μας ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία Καθαριότητας η α΄ φάση του έργου για το πλύσιμο 1300 περίπου κάδων σε όλες της Δημοτικές Ενότητες. Έργο που θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα.

Η ανακοίνωση:

«Το πλύσιμο των κάδων αποσκοπεί στην τήρηση των κανόνων υγιεινής καθώς απομακρύνει τις οσμές και προφυλάσσει από την ανάπτυξη παθογόνων μικροβίων.
Οι δημότες θα πρέπει να διαθέτουν τα απορρίμματα τους καλά κλεισμένα σε στεγανές σακούλες και όχι χύμα αποτρέποντας έτσι τη διαφυγή υγρών που λερώνουν τους κάδους και τους μετατρέπουν σε εστίες μόλυνσης. Παράλληλα με τον τρόπο αυτό διευκολύνουν το έργο της υπηρεσίας Καθαριότητας προστατεύοντας το περιβάλλον.

Επίσης, δε θα πρέπει να διατίθενται σκουπίδια εκτός των κάδων και σε περίπτωση που αυτοί είναι γεμάτοι να μεταβαίνουν στον πλησιέστερο διαθέσιμο.
Τέλος, εντός των κάδων δε θα πρέπει να διατίθενται ογκώδη απορρίμματα, μπάζα, χόρτα, χώμα κλπ τα οποία δημιουργούν προβλήματα στα απορριμματοφόρα οχήματα συλλογής και καταστρέφουν τους κάδους.
Σε περίπτωση που επιθυμούν τη διάθεση των παραπάνω απορριμμάτων παρακαλούνται να επικοινωνούν με το Τμήμα Καθαριότητας στα τηλ 23220 24599 και 23223 53427.
Παράλληλα οι πολίτες μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματα τους μέσω της εφαρμογής του Δήμου Βισαλτίας στον παρακάτω σύνδεσμο

https://servicecenter-visaltia.crowdapps.net/