ΣΕΡΡΕΣ

Δήμος Σιντικής: «ΒellesHistoricTrail» στο Ν. Πετρίτσι

Περισσότεροι από 200 αθλητές και λάτρεις του ορεινού τρεξίματος, θα λάβουν μέρος στην πρώτη διοργάνωση του «Belles Historic Trail» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 με αφετηρία και τερματισμό το Νέο Πετρίτσι Σερρών.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει δύο αγώνες. 21,1 km («Belles Historic Trail») και 8,1 Κm («Sultanitsa Trai Run») στις επιβλητικές πλαγιές της οροσειράς της Κερκίνης ή Μπέλλες, με 1.050 μ. 493 μ. θετική υψομετρική διαφορά αντίστοιχα.

Με κεντρικό moto : «“Ευ αγωνίζεσθαι” σε μονοπάτια, που έγραψαν ιστορία» οι διοργανωτές φιλοδοξούν να αναδείξουν τον φυσικό και ιστορικό πλούτο της επιβλητικής οροσειράς της Κερκίνης, με ψηλότερη κορυφή την Καλαμπάκα (2.029 μ.), που αποτελεί φυσικό σύνορο της χώρας μας με Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία.

Το Μπέλλες είναι ένα βουνό, με, με έντονο ιστορικό φορτίο, κυρίως κατά τη διάρκεια του Β΄ Π.Π. Από τις ορεινές διαβάσεις της μεθορίου, επιτέθηκε και εισέβαλλε το 1941 στην χώρα μας η ναζιστική Γερμανία, με τους λιγοστούς υπερασπιστές των οχυρών της θρυλικής «Γραμμής Μεταξάς» να δίνουν άνιση μάχη με τους εισβολείς.Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε μονοπάτια που συνδέονται όχι μόνο με τα ιστορικά γεγονότα του Β΄ Π.Π, αλλά και με την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας, αφού τα ανηφόριζαν καθημερινά οι ντόπιοι παλαιότερα για λόγους βιοπορισμού. Είτε υλοτομώντας, είτε βοσκώντας τα ζώα τους στις πλαγιές του βουνού.

Τα τελευταία χρόνια μερίδα ανθρώπων του Νέου Πετριτσίου, έχουν θέσει ως στόχο τον εντοπισμό, τον καθαρισμό και την ανάδειξη των παλαιών μονοπατιών, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της τοπικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πετριτσίου, προωθεί και υλοποιεί δράσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη του ιστορικού και φυσικού πλούτου του ορεινού όγκου, γύρω από το χωριό, για λόγους άθλησης και αναψυχής.

Πρόγραμμα

Σάββατο 4/6/2022

18:00 – 20:00 : Παραλαβή νούμερων και αριθμών (γραφείο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Πετριτσίου)
Μετά τις 18:00 λειτουργία έκθεσης παραδοσιακών προϊόντων, στον κεντρική πλατεία του Ν.Πετριρσίου
Κυριακή 5/6/2022

07:30 : Παραλαβή νούμερων και αριθμών από την Γραμματεία στην Κεντρική Πλατεία του Ν.Πετριτσίου, κατά προτεραιότητα. Αρχικά για τον αγώνα των 21,1 χλμ και στη συνέχεια για τον αγώνα των 8,1 χλμ.
Εκκίνηση αγώνων 09:00 και 09:30 αντίστοιχα.
Εκτιμώμενη άφιξη πρώτου αθλητή : 10:50
Απονομές επάθλων : 13:00
Λήξη διοργάνωσης : 15:00
Το «Βelles Historic Trail» συνδιοργανώνουν, μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Πετριτσίου, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και η Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ. του δήμου Σιντικής.

Την υγειονομική κάλυψη θα παρέχουν τα μέλη της ΕΠΟΜΕΑ Σιντικής, ενώ υλικοτεχνική υποστήριξη παρέχουν : ΚΕΔΗ Σερρών και Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ