ΣΕΡΡΕΣ

Δήμος Σιντικής: Το θεατρικό έργο του Μολιέρο «Ο σύζυγος που την έπαθε»

Η θεατρική ομάδα Σιδηροκάστρου υπό την αιγίδα του Δήμου Σιντικής και της Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ σας περιμένει στην υπέροχη παράσταση «Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΘΕ» του Μολιέρο.  Ο Γάλλος θεατρικός  συγγραφέας και θεμελιωτής της ρεαλιστικής δραματουργίας με τόνους «υψηλής κωμωδίας» θα ταξιδέψει μέσα από το πρωτοποριακό του έργο που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Καρύδας σε πέντε (5) φθινοπωρινούς προορισμούς στο Δήμο Σιντικής.

Από το Χορτερό και το Νεοχώρι, έως τον Παραπόταμο και την Βυρώνεια, η θεατρική κωμωδία θα συναρπάσει όλους όσους την παρακολουθήσουν, μεταφέροντας τους σχεδόν Τέσσερις αιώνες πίσω, στα σπάργανα του Διαφωτισμού και της Αναγέννησης στην δυτική Ευρώπη.

Ο Γιώργος Καρύδας συσσωρεύει όλο το σκηνοθετικό του ταλέντο και με τους  Σάββας ΛεζκίδηςΑθηνά ΜικρέληΕλένη ΠλατήΒασίλης ΑναστασιάδηςΝίκος ΣαϊνίδηςΚλειώ ΚυριακίδουΕιρήνη ΚωνσταντινίδουΦωτεινή Γλαύτσιου να είναι βέβαιο ότι θα καταπλήξουν το κοινό.

Η Πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στο θερινό Θεατράκι Σιδηροκάστρου και ώρα 18:30μμ με την είσοδο ελεύθερη.

Ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί αυστηρώς το υγειονομικό πρωτόκολλο για την μην εξάπλωση και διασπορά του Covid-19 με όλα τα συναφή μέτρα προστασίας.

Λίγα λόγια για το σενάριο του Έργου…

΄΄ Ο Ζωρζ Νταντέν είναι ένας πλούσιος που παντρεύεται την κόρη ενός μικροευγενούς της επαρχίας. Σ’ αυτόν, ο γάμος δίνει έναν τίτλο ευγενείας και στους γονείς της γυναίκας του τη δυνατότητα να ξεπληρώσουν τα χρέη τους και να βελτιώσουν τα οικονομικά τους. Η ένωση αυτή είναι αφύσικη, γιατί οι σύζυγοι ανήκουν σε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους, με διαφορετικές συνήθειες και με διαφορετικές αρχές. Είναι αδύνατον να συνεννοηθούν μεταξύ τους, γιατί δεν καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο. Ό,τι για τον ένα είναι φυσικό και νόμιμο, για τον άλλο αποτελεί προσβολή και ανηθικότητα. Το γεγονός αυτό της ασυνεννοησίας ξυπνά μέσα και στους δύο συζύγους αισθήματα μνησικακίας και εκδικήσεως, που πηγάζουν από τη συναίσθηση ότι ανήκουν σε δύο διαφορετικές τάξεις. . .΄΄

Συγγραφέας : MOLIERE JEAN-BAPTISTE. DE

Σκηνοθεσία : Γιώργος Καρύδας

Σκηνικά – Κοστούμια : Γιώργος Καρύδας

Μουσική επένδυση : Γιώργος Καρύδας

Βοηθός σκηνοθέτη : Αθηνά Μικρέλη

ΠΑΙΖΟΥΝ :

Σάββας Λεζκίδης

Αθηνά Μικρέλη

Ελένη Πλατή

Βασίλης Αναστασιάδης

Νίκος Σαϊνίδης

Κλειώ Κυριακίδου

Ειρήνη Κωνσταντινίδου

Φωτεινή Γλαύτσιου