ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Σιντικής: Συνεχίζονται οι τεχνικές παρεμβάσεις (φωτο)

Δελτίο τύπου του δήμου Σιντικής:

«Στις επάλξεις βρέθηκε όλος ο Δημοτικός μηχανισμός, καθώς ήρθε αντιμέτωπος με καθημερινές προκλήσεις και αντιξοότητες προς όφελος των πολιτών.

Από τον Σχιστόλιθο και το Χορτερό έως το Μοναστηράκι και από το Καρυδοχώρι μέχρι το Μεγαλοχώρι βρέθηκαν οι εργάτες του Δήμου, με τα βαρέου τύπου μηχανήματα (Γκρειντερ, Εσκαφείς κ. α).

Η αγροτική οδοποιία και οι διανοίξεις δρόμων ήταν από της προτεραιότητες των Αντιδημάρχων, κάνοντας δεκτές τις απαιτήσεις των δημοτών.

Παράλληλα διορθώθηκε χρόνια βλάβη στον κεντρικό άξονα της πλατείας Σιδηροκάστρου, ενώ επιδιορθώθηκαν στο μέτρο του δυνατού οι κακοτεχνίες στον “πεζόδρομο” Ροδοπόλεως.

Επιπλέον, απομακρυνθήκαν απορρίμματα και μπάζα από το σχολείο του Σιδηροχωρίου, ενώ καλλωπίσθηκαν οι γέφυρες της Δυτικής πτέρυγας του Δήμου.

Με αμείωτο ρυθμό, καθαρίστηκαν φρεάτια όμβριων υδάτων στην Λιβαδειά, ενώ διανοίχτηκε η επικίνδυνη στροφή Μανδρακίου – Νεοχωρίου.

Η ασφάλεια των οδηγών και η ορατότητα στις διασταυρώσεις της Εθνικής Οδού Σιδηροκάστρου – Κιλκίς έχει ουσιαστικά περατωθεί σε όλο το μήκος του Νομού. Παράλληλα, επισκευάστηκε άμεσα από την Δ.Ε.Ι.Α.ΣΙ σοβαρή βλάβη στα Άνω Πορόια όπου έσπευσαν άμεσα οι εργαζόμενοί της.

Συντηρήθηκαν οι δρόμοι στην Θερμοπηγή, ενώ εξομαλύνθηκε ο τραχύς αγροτικός δρόμος που οδηγεί στο ησυχαστήριο του Γέροντα Ευσέβιου Βίττη στην Φαιά Πέτρα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με χαλάζι και η υπερχείλιση των ρεμάτων αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο Αχλαδοχώρι, με τα συνεργεία του Δήμου να δίνουν το παρόν και να επιλύουν τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησαν οι θλιβερές συνέπειες της καταιγίδας.

Τέλος, έτοιμη είναι η Κερκίνη να υποδεχτεί του επισκέπτες της για το πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος, με βάψιμο του Ιατρείου, ωραιοποίηση του χωμάτινου δρόμου που θα διεξαχθούν οι ετήσιοι Ιπποδρομικοί αγώνες και πλήρη εξωραϊσμό των πεζόδρομων.»