ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Σιντικής: Σταθμός της οικολογικής διαδρομής «Ποδηλατώντας την Ελλάδα»

Στο Σιδηρόκαστρο βρέθηκε ο ποδηλάτης Παναγιώτης Μπαλολάκης, στο πλαίσιο της δράσης «Ποδηλατώντας την Ελλάδα – Cycling Greece». Πρόκειται για έναν ποδηλατικό γύρο σε διάφορες γωνιές της χώρας ιστορικής και τουριστικής σημασίας, η οποία ξεκίνησε από το Ενετικό Λιμάνι Χανίων στις αρχές Μαϊου 2021 με στόχο o κ.Μπαλολάκης να καλύψει 7000 χιλιόμετρα σε 180 ημέρες.

Η όλη προσπάθεια έχει την στήριξη του Δήμου Χανίων, με τον έμπειρο ποδηλάτη να έχει διαμορφώσει κατάλληλα το ποδήλατό του, τοποθετώντας σε αυτό μέχρι και φωτοβολταϊκό προκειμένου να εξασφαλίσει ενέργεια για τα κινητά του τηλέφωνα. Μία προσπάθεια, το οικολογικό αποτύπωμα της οποίας είναι ιδιαίτερα χαμηλό, με τον κ.Μπαλολάκη να έχει μέχρι στιγμής συμπληρώσει περισσότερες από 80 ημέρες με το ποδήλατο του στο δρόμο.

Το πρωί της Πέμπτης 29 Ιουλίου βρέθηκε στην έδρα του Δήμου Σιντικής, όπου τον υποδέχτηκαν στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών και Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Τορουνίδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αριστείδης Καρατζούλης, οι οποίοι και τον συνεχάρησαν για τη σημαντική προσπάθεια που ξεκίνησε και του πρότειναν να επισκεφτεί διάφορα τουριστικά αξιοθέατα του Δήμου Σιντικής.

Ο κ.Μπαλολάκης τους ευχαρίστησε για την υποδοχή και παράλληλα σημείωσε ότι σκοπεύει, στον χρόνο που θα βρίσκεται στην περιοχή, να επισκεφτεί και να θαυμάσει αρκετά σημεία του Δήμου, για τα οποία μάλιστα ήταν ενημερωμένος.