ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Σιντικής: Με λαμπρότητα η 109η Επέτειος Απελευθέρωσης του Σιδηροκάστρου (Φωτο)

Με τη δέουσα τιμή και λαμπρότητα εορτάστηκε η 109η Επέτειος της Απελευθέρωσης του Σιδηροκάστρου από τον Δήμο Σιντικής. Το Σιδηρόκαστρο κατακλύστηκε από κόσμο, που έσπευσε να παρευρεθεί στις επετειακές εκδηλώσεις.

«Σήμερα επιτελούμε το χρέος μας και τιμούμε τους προγόνους μας, που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερίας μας. Εδώ στο Σιδηρόκαστρο βροντοφωνάζουμε πως ότι κερδήθηκε με αίμα δεν μπορεί να ξεπουληθεί με τίποτα! Ζήτω το Σιδηρόκαστρο! Ζήτω η Ελλάδα!», τόνισε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.

Το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουνίου 2022 τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και στη συνέχεια Δοξολογία από τον Πανοσολογιότατο π.Προκόπιο. Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησαν τόσο ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Ιντζές, όσο και ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο οποίος ανέγνωσε τη νέα λίστα με τους 148 θανόντες από τους Βουλγάρους την 27η Ιουνίου 1913.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων, όπου εκπρόσωποι της Αδερφότητας Μικρασιατών Σιδηροκάστρου παρέδωσαν στον Δήμαρχο Σιντικής το επετειακό λάβαρο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος για τα 100 χρόνια εθνικής μνήμης.

Ο κ.Δομουχτσίδης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων Σιδηροκαστρινών 1940-1942, που βρίσκεται δίπλα από το Δημοτικό Μέγαρο και εν συνεχεία η Φιλαρμονική του Δήμου Σιντικής «άνοιξε» την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, σημαιοφόροι σχολείων και πολιτιστικοί σύλλογοι, ενώ φέτος παρήλασαν και τα μέλη της Αναβιωτικής Ομάδας «Γεώργιος Δουράτσος – Διοικητής Ρούπελ» του Πολεμικού Μουσείου Μιχάλης Τσαρτσίδης».

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σιντικής κ.Φώτης Δομουχτσίδης, οι Βουλευτές Σερρών κ.κ.Αναστάσιος Χατζηβασιλείου και Λευτέρης Αβραμάκης, ο οποίος ήταν και εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ.Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.Παναγιώτης Σαββίδης και Γιάννης Τορουνίδης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΣΙ. κ.Παύλος Κορωνίδης, ο Επικεφαλής Συνδυασμού Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ.Ιωσήφ Παναγιωτίδης, η Πρόεδρος Σιδηροκάστρου καΑθανασία Αγγελίδου, τοπικοί αιρετοί και στρατιωτικοί φορείς, εκπρόσωποι σχολείων, συλλόγων, κομμάτων, αλλά και πλήθος κόσμου.