ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Σιντικής: Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια (Φωτο)

“Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε…” ακούστηκε σήμερα απ’ άκρη σε άκρη του Δήμου Σιντικής. Ανήμερα των “Φώτων” και οι Ιεροί Ναοί του Δήμου γέμισαν από κόσμο, στην Ιερή Ακολουθία των Θεοφανείων.

Με κατάνυξη, αλλά και λαμπρότητα τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Σιδηρόκαστρο η Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκου Ιντζέ, του Επικεφαλής Συνδυασμού Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Ιωσήφ Παναγιωτίδη, φορέων, αλλά και πλήθος κόσμου.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιότατος με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον Δήμαρχο Σιντικής και τους λοιπούς φορείς μετέβησαν στην “Γέφυρα του Σταυρού“, όπου παρουσία και της Αντιδημάρχου Σταυρούλας Αργυροπούλου, του Πρόεδρου της ΔΕΥΑΣΙ Παύλου Κορωνιδη, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, αλλά και πλήθος κόσμου τελέστηκε η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα παγωμένα νερά του Κρουσοβίτη, στα οποία έπεσαν δεκάδες νέοι. Τον Ιερό Σταυρό έπιασε ο Σταύρος Παγωνάκης.

Στις 12.15 παρουσία του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, των Βουλευτών Λευτέρη Αβραμάκη και Κώστα Μπούμπα, των Αντιδημάρχων Κώστα Νικηφόρου, Κυριάκου Μαυροφρύδη και Γιάννη Τορουνίδη, του Επικεφαλής Συνδυασμού Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Ιωσήφ Παναγιωτίδη, των Δημοτικών Συμβούλων Λεωνίδα Νικολάου, Αναστάσιου Αθανασιάδη, Δημήτρη Φραγκαλή και Στάθη Ζαπρίδη, των Προέδρων Κερκίνης και Καστανούσσας Θεόδωρου Καρατζίκου και Κυριάκου Αργυρόπουλου, τοπικών συμβούλων, αλλά και εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στην Κερκίνη.  Τον Ιερό Σταυρό έπιασε ο Γιάννης Κουτσοκεχαγιάς.

Στο Αχλαδοχώρι πλήθος παιδιών, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι, έπεσαν να πιάσουν τον Ιερό Σταυρό παρουσία του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Σιδηροκάστρου Παναγιώτη Σαββίδη, του Προέδρου Αχλαδοχωρίου Βασίλη Τσαβλίδη και πλήθος κόσμου.

ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ 

ΚΕΡΚΙΝΗ