ΣΕΡΡΕΣ

Δήμος Σερρών: Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Με λαμπρότητα τιμήθηκε στο Δήμο Σερρών η Μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που αναγνωρίστηκε επισήμως το 1994 με νόμο απ’ τη Βουλή και έκτοτε τιμάται ως Ημέρα Μνήμης», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος.

«Το πρωί της Κυριακής, 24 Μαΐου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος τέλεσε μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων Ποντίων.

Στη συνέχεια, ο κ. Απόστολος Μπάτης, φιλόλογος του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Σερρών, εκφώνησε ομιλία, στην οποία ανέφερε (μεταξύ άλλων) ότι η καθιέρωση της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας είναι η υψηλότερη ηθικά και πολιτιστικά στιγμή του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις μέρες μας.

Ακολούθησε η μετάβαση των επισήμων στην Πλατεία Ελευθερίας και η κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου, Επισκόπου Σμύρνης.

Μεταξύ άλλων, στεφάνια κατέθεσαν: ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής Σερρών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Λευτέρης Αβραμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού, Χρήστος Σγουρομάλλης, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών, Δημήτρης Μικρός, και για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών ο Αντιπύραρχος, Νικόλαος Παπαδόπουλος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, στις εορταστικές εκδηλώσεις, το «παρών» έδωσε και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, και απ’ τη Δημοτική Αρχή Σερρών ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Κατιρτζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Κώστας Δινάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρία Πάνου-Αναστασιάδου, και η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Χρυσάνθη Παλάζη.»