Χωρίς κατηγορία

Δήμος Σερρών: «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»

Ο Δήμος Σερρών και η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. , σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», πρόκειται να υλοποιήσουν τη δράση «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 στην πόλη των Σερρών.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και κυρίως των νέων αναφορικά με τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, υιοθετώντας πιο υπεύθυνη στάση ως οδηγοί αλλά και ως συνεπιβάτες.

Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε δεκάδες χώρες της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως, με στόχο την προώθηση μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας και την υιοθέτηση προτύπων για ασφαλείς και υγιείς συμπεριφορές, με έμφαση στην ασφάλεια στο δρόμο.

Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι διασκεδάζουν. ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο Οδηγός της παρέας», οδηγοί και θαμώνες των Σερραϊκών επιχειρήσεων, θα ενημερωθούν για το αλκοόλ και την οδική συμπεριφορά από τους ανθρώπους του Ι.Ο.ΑΣ., αλλά και εθελοντές και θα τους δοθεί έντυπο υλικό.

Να επισημανθεί ότι η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, ενώ κατά την υλοποίησή της έχει προβλεφθεί να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας καθώς επίσης και οι οδηγίες ατομικής και συλλογικής υγιεινής για την πρόληψη και τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες Αρχές.