ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Σερρών: Απίστευτη γκάφα της Δημοτικής αρχής

Η απόφαση του δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη να διορίσει αντιδήμαρχο τον Δημήτρη Μερετούδη, ενώ ήταν ήδη μέλος του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, προκάλεσε την εκ νέου απόφαση του Αλέξανδρου Χρυσάφη να την ανακαλέσει και τις αρμοδιότητές του, να τις μεταφέρει στον Γιώργο Νυκτοπάτη.

ΕΔΩ η απόφαση.

Το θέμα παίρνει και διστάσεις απίστευτης γκάφας της δημοτικής αρχής, καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό, οι αντιδήμαρχοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ.Μερετούδης ορίστηκε αντιδήμαρχος στις 30/9/2021, ενώ ήταν μέλος του προεδρείου, συγκεκριμένα Γραμματέας, από το 2019 και δεν αντικαταστάθηκε.

Προκύπτουν επομένως ερωτηματικά, κατά πόσο η συμμετοχή του Δημήτρη Μερετούδη στο Δημοτικό Συμβούλιο με ιδιότητες, που απαγορεύονται εκ του νόμου, επηρεάζει και τις αποφάσεις που ελήφθησαν από αυτό, στο 3μηνο που κατείχε και τις δυο ιδιότητες. Αν δηλαδή θα μπορούσαν να κριθούν άκυρες.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως, πως τις τελευταίες ημέρες που το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, από πλευράς δημοτικής αρχής επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΔΣ Βασίλης Κατιρτζόγλου, πως «το ζήτημα είναι τυπικό» και πως «η αποκεντρωμένη διοίκηση ενέκρινε πλήθος αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου στα οποία ο κ.Μερετούδης ήταν και γραμματέας αλλά και αντιδήμαρχος.» Το ερωτηματικό βεβαίως είναι, αν η αποκεντρωμένη ήξερε για τις δύο ιδιότητες του δημοτικού συμβούλου.

Παρά τις προσπάθειες άμβλυνσης των εντυπώσεων, ο Αλέξανδρος Χρυσάφης με απόφαση του αντικαθιστά τον μέχρι σήμερα αντιδήμαρχο και ουσιαστικά παραδέχεται την αστοχία:, παρατυπία:, ανικανότητα; στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Είναι επίσης απορίας άξιο, πως οι “στρατιές” νομικών συμβούλων που φρόντισε να προσλάβει ο δήμαρχος, δεν αντελήφθησαν το παραμικρό.