ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

Διατροφή: Γιατί πρέπει να ξεκινάμε την μέρα μας με μια…μπανάνα

Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους χωρίς πρωινό, ενώ άλλοι δεν μπορούν να φάνε τίποτα πριν από τις 8 π.μ. Ανήκετε στην δεύτερη ομάδα; Στη συνέχεια, δοκιμάστε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα ποτήρι χλιαρό νερό και μια μπανάνα κάθε πρωί. Ακόμα κι αν τρώτε πρωινό το πρωί, ένα ποτήρι χλιαρό νερό και μια μπανάνα μπορεί να το αντικαταστήσει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει ευεργετική επίδραση στο σώμα σας.

Η σημασία του πρωινού

Πολλοί άνθρωποι απλά αρπάζουν ένα φλιτζάνι καφέ στο δρόμο για την εργασία τους ή μερικές φορές παραλείπουν το πρωινό εντελώς. Δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται να σας εξηγήσουμε πόσο σημαντικό είναι το πρωινό το πρωί. Η σημασία του πρώτου γεύματος της ημέρας δεν μπορεί να αγνοηθεί. Το σώμα σας θα πρέπει να αναπληρώσει το γεγονός ότι πέρασε όλη τη νύχτα χωρίς φαγητό. Ως αποτέλεσμα, είναι ζωτικής σημασίας να τροφοδοτούμε το σώμα μας το πρωί για να λειτουργεί σωστά όλη την ημέρα.

Σημαντικά θρεπτικά συστατικά

Το πρωινό σας παρέχει τη διατροφή που χρειάζεστε για καλύτερη απόδοση και συγκέντρωση. Το πρωινό θα ξεκινήσει την πέψη σας το πρωί, διευκολύνοντας το σώμα σας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όσοι καταναλώνουν πρωινό απορροφούν περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα από όσους δεν τρώνε πρωινό, σύμφωνα με έρευνα.

Η απώλεια βάρους ενισχύεται όταν ξεκινάτε κάθε μέρα με ένα ποτήρι ζεστό νερό και μια μπανάνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μπανάνες βοηθούν την πέψη και τον μεταβολισμό. Όταν τρώτε μια μπανάνα με ένα ποτήρι ζεστό νερό, οι ίνες στην μπανάνα είναι πιο εύπεπτες. Ένα ποτήρι ζεστό νερό είναι προτιμότερο από ένα ποτήρι κρύο νερό, καθώς το ζεστό νερό είναι ήδη σε θερμοκρασία σώματος και δεν σας κάνει να αισθάνεστε ναυτία όταν το καταναλώνετε με άδειο στομάχι.

Βοηθά με την απώλεια βάρους

Όταν συνδυάζετε αυτό το πρωινό με μια θρεπτική διατροφή για το υπόλοιπο της ημέρας, αρκετή άσκηση και μια μέτρια ποσότητα αλκοόλ, θα διαπιστώσετε ότι η μείωση του βάρους ενισχύεται σημαντικά. Όταν τρώτε μια μπανάνα το πρωί, παίρνετε μια μακρά αίσθηση ικανοποίησης. Επιπλέον, αναστέλλεται εν μέρει η απορρόφηση γλυκόζης, καθιστώντας την μπανάνα ιδανικό φρούτο για να συμπεριληφθεί σε μια διατροφή.

Πηγή: healthyandpretty.com