ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Debate VS Champions League: Ο νικητής της τηλεθέασης

Το ενδιαφέρον των τηλεθεατών κέρδισε το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών που προσπάθησαν με τις απαντήσεις στα ερωτήματα που τους τέθηκαν να κερδίσουν τις ψήφους των πολιτών στις ερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ενδιαφέρον όμως, έχει και τι «ψήφισαν» χθες οι τηλεθεατές, ποιον δηλαδή τηλεοπτικό σταθμό επέλεξαν για να παρακολουθήσουν το debate που μεταδιδόταν παράλληλα σε όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, εκτός από το MEGA, που λίγο πριν τις 22:00 διέκοψε τη σύνδεση με το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για να μεταδώσει τον ημιτελικό του UEFA Champions League ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ.

Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen στο γενικό σύνολο οι περισσότεροι τηλεθεατές παρακολούθησαν το debate από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 που σημείωσε 19,8%, με τον ΣΚΑΪ να ακολουθεί στην κατάταξη με 10,2%, τον ALPHA με 9,1%, το ΟΡΕΝ με 6,6%, τον ΑΝΤ1 με 4,6% και το STAR με 3,5%.

Αντίστοιχη… περίπου ήταν η επιλογή και στο δυναμικό κοινό με την ΕΡΤ1 να βρίσκεται ξανά στην κορυφή με 17,4%, αλλά στην κατάταξη των τηλεθεατών ηλικίας 18-54 ετών ακολουθεί ο ALPHA με 9,3%, ξεπερνώντας τον ΣΚΑΪ που σημείωσε 8,9% και στη συνέχεια το ΟΡΕΝ με 6,1%, ο ΑΝΤ1 με 5,3% και το STAR με 4,3%.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι δόθηκε σκληρή μάχη και στην κόντρα ανάμεσα στο debate των πολιτικών αρχηγών και του ποδοσφαιρικού αγώνα που μετέδωσε το MEGA, αφού ο ημιτελικός του UEFA Champions League σημείωσε 17,6% στο γενικό σύνολο και 17,4% στο δυναμικό κοινό.

Πηγή: newsit.gr