Χωρίς κατηγορία

Covid-19: Στο κόκκινο η Καστοριά – Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο

Στο επίπεδο 4, αυξημένου κινδύνου, ανεβαίνει η Καστοριά, ενώ άλλες πέντε περιοχές τίθενται στο επίπεδο 3, αυξημένης επιτήρησης, λόγω Covid-19, έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως εξήγησε, οι επιδημιολογικοί δείκτες στις έξι αυτές περιοχές της χώρας είναι αυτή τη στιγμή τέτοιοι, που με βάση τις υποδείξεις των ειδικών, πλέον, από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί:

– Σε επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου τίθεται η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς

– Στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης παραμένουν τα Γιάννενα, ενώ αυξάνεται το επίπεδο του συναγερμού σε επίπεδο 3 για τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών, όπου η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Για τις Σέρρες, δείτε ρεπορτάζ ΕΔΩ.

Ο υφυπουργός σημείωσε πως σήμερα καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων (865), αλλά και τεστ, καθώς διενεργήθηκαν 24.116 μόνο την Τετάρτη.

Η κατάσταση είναι «εξαιρετικά κρίσιμη», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας πως οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη συγκράτηση της πανδημίας.

Επιπλέον, απηύθυνε ιδιαίτερη έκκληση προς τους κατοίκους των εν λόγω έξι περιοχών για αυστηρή εφαρμογή των μέτρων, καθώς, όπως είπε, η επιθετικότητα του ιικού φορτίου αυξάνεται και όλοι πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Ζήτησε δε να ενταθεί η προσπάθεια τις επόμενες μέρες, ώστε να μην πάει χαμένο ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα.