ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χατζηβασιλείου στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας: «Ελλάδα και Κύπρος συμπορευόμαστε για την περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία»

Στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας στη Λευκωσία, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου.
Κατά τη συνάντηση, συζήτησαν για τις αδελφικές σχέσεις των δύο χωρών και για όλα τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, ενόψει και της συνάντησης για το Κυπριακό στον ΟΗΕ, στη Γενεύη. Επίσης, ο κ. Χατζηβασιλείου αντάλλαξε απόψεις με τον κ. Πρόεδρο για τις άριστες εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, καθώς η Κύπρος αποτελεί τον 3ο μεγαλύτερο προορισμό των ελληνικών εξαγωγών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο πλαίσιο της επίσκεψής μου στην Κύπρο, έγινα δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Συζητήσαμε για τις στενές αδελφικές σχέσεις των χωρών μας και για όλα τα ζητήματα κοινού και περιφερειακού ενδιαφέροντος. Η Ελλάδα και η Κύπρος, πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, συμπορευόμαστε για την περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία».