ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χατζηδάκης – Τα “άκουσε” την ώρα που έπινε καφέ (Βίντεο)

Τη διαμαρτυρία τους για τις ομαδικές απολύσεις από τα Λιπάσματα Καβάλας εξέφρασαν στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, εργαζόμενοι στην επιχείρηση, ενώ εκείνος έπινε τον καφέ του στη Θεσσαλονίκη και την πλατεία Αριστοτέλους.

Απολυμένοι από τη Βιομηχανία Λιπασμάτων Καβάλας βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας για μαζική κινητοποίηση.

Στη σχετική ανακοίνωση μάλιστα υπάρχει ειδική αναφορά στις απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας: “Οι παράνομες, άδικες και καταχρηστικές απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον γνωστό «επιχειρηματία» Λαυρέντη Λαυρεντιάδη φέρουν τη σφραγίδα πρωτίστως της Κυβέρνησης, με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη να αναλαμβάνει τον ρόλο του «δήμιου» για τον αποκεφαλισμό 133 εργαζομένων”.

Ομαδικές απολύσεις στη Βιομηχανία Λιπασμάτων Καβάλας

Από τις 10 Αυγούστου ξεκίνησε σταδιακά η κοινοποίηση απολύσεων σε 128 εργαζομένους στη Βιομηχανία Λιπασμάτων Καβάλας, διαδικασία που ολοκληρώθηκε στο τέλος Αυγούστου.

Συγκεκριμένα 133 εργαζόμενοι απολύθηκαν από τα Λιπάσματα και, μάλιστα, είναι οι πρώτοι που απολύονται με τον νόμο για τις ομαδικές απολύσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ Καβάλας, οι 128 είχαν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις, αλλά δεν είχαν επιστρέψει ποτέ στον τομέα εργασίας τους.

Πηγή: enikos.gr