Χωρίς κατηγορία

Χαρδαλιάς: «Το κατοικίδιο μας βόλτα πριν τις 00.30»

Διευκρινίσεις ακόμη και για το αν μπορεί κάποιος να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του στη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας ή να πάει στο φαρμακείο ζητήθηκαν από τον Νίκο Χαρδαλιά στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, όπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξήγησε, νωρίτερα, το απόγευμα της Παρασκευής (23/10), πώς μπορούν να μετακινούνται όσοι εργάζονται 00:30 με 05:00 και ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας. σε «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές.

Ο κ. Χαρδαλιάς ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο, καθώς αρκετός κόσμος, η αλήθεια είναι, αναρωτιέται αν μπορεί να βγάλει το σκύλο του βόλτα στη 1 το ξημέρωμα για παράδειγμα, και αν χρειάζεται κάποιο έγγραφο για αυτό, και τι πρέπει να κάνει κάποιος αν πρέπει να πάει στο φαρμακείο.

Ο υφυπουργός, ήδη από χθες (22/10), είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει κανένα έγγραφο μετακίνησης ή κάτι παρόμοιο. Μόνο όσοι εργάζονται αργά τη νύχτα θα χρειαστούν βεβαίωση εργοδότη, όπως τόνισε και σήμερα.

Εξήγησε λοιπόν, αφενός πως «κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν πρόκειται να μη δείξει κατανόηση αν κάποιος πρέπει να βγει από το σπίτι του για να πάει στο φαρμακείο», και αφετέρου, σε ό,τι έχει να κάνει με τα κατοικίδια, αρκέστηκε να πει ότι «καλό είναι να έχουμε φροντίσει να βγάλουμε το ζωάκι μας νωρίτερα. Ας δείξουμε κατανόηση σε αυτό».