Χωρίς κατηγορία

Χαρδαλιάς από Σέρρες: Έκκληση να εφαρμοστούν τα μέτρα – Δεν κλείνουν τα σχολεία (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις Σέρρες για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή, με την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και τοπικών φορέων.

Στις Σέρρες ο κ . Χαρδαλιάς έφτασε νωρίτερα με ελικόπτερο.

“Δεν είμαστε εδώ για να εφαρμόσουμε lockdown αλλά για να δούμε πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα”, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός μετά την σύσκεψη.

Ακόμη ανέφερε πως “Υπάρχει επιθετική έξαρση στην περιοχή. Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόσει τα μέτρα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 239 ενεργά κρούσματα που η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι στο δήμο Σερρών αλλά μετακινούνται και στους υπόλοιπους δήμους. Έχουμε 442 επαφές υψηλού κινδύνου που είναι απομονωμένες”.

Για τα σχολεία ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε “Τα σχολεία δεν παρουσιάζουν καμία ενδοσχολική συρροή άρα δεν υπάρχει θέμα να κλείσουν. Επίσης τα παιδιά όταν θα είναι κλειστά τα σχολεία που θα βρίσκονται; Αυτό το ζήτημα έχει λυθεί παγκοσμίως. Αν δείτε όλες οι χώρες τα σχολεία κλείνουν τελευταία γιατί εφαρμόζουν σκληρά και ισχυρά πρωτόκολλα από την πρώτη στιγμή”.

«Είναι εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση υπάρχει επιθετική έξαρση στην περιοχή», πρόσθεσε ο Χαρδαλιάς, εξηγώντας ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και τα τεστ. «Προχωράμε με εντατικοποίηση των ελέγχων, καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Σύμμαχοί μας είναι οι νέοι άνθρωποι. Μπορούμε να κερδίσουμε με πιστή τήρηση των μέτρων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε πως “η έξαρση του κορωνοϊού στις Σέρρες σχετίζεται με τη διασκέδαση”.

Από την πλευρά του ο Απ. Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να αποφύγουμε το lockdown, γιατί θα ήταν καταστροφικό, μπορούμε να τηρήσουμε τα μέτρα, είναι στο χέρι μας να τελειώσουμε από αυτόν τον εφιάλτη».

Ο νομός παραμένει σε πορτοκαλί συναγερμό, αλλά η κατάσταση θα ελέγχεται συνεχώς.

Δείτε τις δηλώσεις που έγιναν μετά την σύσκεψη.

Βίντεο – Δίκτυο Τηλεόραση