Χωρίς κατηγορία

Χανιά: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον άντρα που βασάνισε σκύλο

Ο δράστης του βάναυσου βασανισμού του σκύλου του αναζητείται από τις αρχές, χωρίς ωστόσο να μπορεί να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, αφού δεν πρόκειται για κακούργημα.

Σάλος επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη και όχι μόνο από τη βάναυση κακοποίηση του σκύλου στα Χανιά από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος είναι υπάλληλος της ΔΕΗ.

Ήδη, στον 55χρονοέχει βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο των 30.000€

Στην πλατεία των Κουνουπιδιανών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7/10 συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πολλούς Χανιώτες να ζητούν την καταδίκη του άνδρα που με βάρβαρο τρόπο κρέμασε τον σκύλο του και τού αφαίρεσε τα γεννητικά όργανα.

Όπως ενημέρωσε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσσα Μπομπολάκη θα ζητηθεί από την εισαγγελία η δικάσιμος να οριστεί εντός λίγων ημερών, να μη γίνουν δέκτες οι γνωστές αναβολές και η ποινή του να είναι χωρίς αναστολή, αφού λάβουν υπόψη τους οι δικαστές την σοβαρότητα του εγκλήματος και τις γενικότερες κοινωνικές προεκτάσεις, σε τυχόν άσκηση ενδίκου μέσου που θα ζητάει την αναστολή εκτέλεσης της περί μη αναστολής απόφασης.

Για το συμβάν παρενέβη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα με όλη την αυστηρότητα που αρμόζει σε τέτοιες υποθέσεις.

Η απάντηση της ΔΕΗ ήταν άμεση καθώς ο συγκεκριμένος υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει δοθεί η εντολή να ξεκινήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες.