ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Κρατήσεις ξαπλώστρας μέρες πριν και τιμές που φτάνουν τα 50 ευρώ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι πολίτες που θα επισκεφτούν δημοφιλή beach bar της Χαλκιδικής για μία απόδραση στη θάλασσα και αυτό το καλοκαίρι.

Σαν να μην έφτανε η άνοδος στις τιμές των καυσίμων, οι εκδρομείς θα πρέπει να υπολογίσουν και τα έξοδα στην παραλία, τα οποία φαίνεται να είναι πολλά για μία μέση οικογένεια ή για παρέες νέων.

Έως και 50 ευρώ για μία ξαπλώστρα μπροστά στη θάλασσα

Ενδεικτικά, στο πρώτο “πόδι” της Χαλκιδικής, το οποίο είναι σε πιο κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, γνωστά beach bar χρεώνουν έως και 50 ευρώ την ξαπλώστρα, αν βρίσκεται στις δύο μπροστινές σειρές της παραλίας, όπως στην περίπτωση του “Mamalouka Beach Bar” στο Πευκοχώρι.

Σε παρόμοια κλίμακα κυμαίνονται και τα beach bar στην Επανομή. Στο “Beach House by Flamingo” συστήνεται κράτηση ξαπλώστρας, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη, η οποία κοστολογείται επίσης στα 50 ευρώ, εφόσον βρίσκεται στην πρώτη σειρά της παραλίας. Αν πάλι επιλέξετε ξαπλώστρες λίγο πιο πίσω από την πρώτη σειρά, τότε η τιμή πέφτει σταδιακά, καθώς η δεύτερη σειρά κοστολογείται στα 45 ευρώ, ενώ στις τελευταίες σειρές οι τιμές κυμαίνονται από 30 έως 40 ευρώ.

Μικρή μείωση παρατηρείται στο “Melissa Seaside Bar”, επίσης στην Επανομή, εκεί όπου η τιμή της ομπρέλας με τρεις ξαπλώστρες κυμαίνεται στα 40 ευρώ.

Πιο προσιτές οι τιμές στο δεύτερο “πόδι” της Χαλκιδικής

Παρότι και στο δεύτερο “πόδι” της Χαλκιδικής παρατηρείται σε γνωστά beach bar η πολιτική ελάχιστης κατανάλωσης ή χρέωση της ξαπλώστρας, οι τιμές φαίνεται να είναι καλύτερες. Ενδεικτικά, στο “Talgo Beach Bar”, σε ένα ειδυλλιακό μέρος στη Βουρβουρού, ισχύει μόνο ελάχιστη κατανάλωση 5 ευρώ ανά άτομο, δηλαδή στην τιμή του καφέ, χωρίς να χρεωθεί ο πελάτης επιπλέον για την ξαπλώστρα.

Στο “Manassu Beach Bar” σε μία υπέροχη… “κρυμμένη” ακτή, κοντά στην παραλία Αρμενιστής, οι ξαπλώστρες χρεώνονται ανάλογα τη σειρά, με την πιο φθηνή να κυμαίνεται στα 9 ευρώ, ενώ η ακριβότερη αγγίζει τα 23 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι πολλά beach bar ανεβάζουν κατακόρυφα τις τιμές τους για μία ξαπλώστρα, υπάρχουν και αντίστοιχα στη Χαλκιδική τα οποία δεν έχουν εφαρμόσει ακόμα την πολιτική χρέωσης της ξαπλώστρας. Εν παραδείγματι, το “Navagos Beach bar” στο Παλιούρι δεν έχει καμιά χρέωση στην ξαπλώστρα, ούτε απαιτεί ελάχιστη κατανάλωση, παρότι βρίσκεται σε μία “μαγευτική” τοποθεσία.

Το ίδιο ισχύει και για το “Baba Beach Bar” στην Επανομή, στο οποίο χρεώνεται μόνο ο καφές ή το φαγητό, χωρίς όμως να ισχύει ελάχιστη κατανάλωση.

Πηγή: thestival.gr