ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκίδα: Συγκρούσεις και συλλήψεις για τα…σουβλάκια

To εορταστικό κλίμα των Αποκριών δεν ήταν αρκετό για να πέσουν οι τόνοι χθες στη Χαλκίδα, όπου μια κίνηση του δήμου προκάλεσε χαμό, αυτόφωρα και σφοδρές αντιδράσεις των επιχειρηματιών της εστίασης. Συγκεκριμένα, ο δήμος Χαλκιδέων οργάνωσε το Σάββατο το βράδυ μια εκδήλωση στην οποία πρόσφεραν σουβλάκια στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Οπως αναφέρει το eviathema.gr, στην πλατεία υπήρχαν πάνω από 2000 άτομα, ενώ οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης μοίραζαν ακατάπαυστα σουβλάκια, από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, κάτι που φυσικά ενόχλησε τους τοπικούς καταστηματάρχες εστίασης, οι οποίοι κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία, μιας και τα μαγαζιά τους ήταν άδεια.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και σε έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν ότι ο ΔΟΑΠΠΕΧ δεν διέθεται υγειονομική άδεια αλλά ούτε και κατάληψης χώρου και άμεσα προχώρησαν στην σύλληψη της Προέδρου Ελένης Αϊδίνη και του Διευθυντή του οργανισμού Φώτη Γκούνη, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Η σύλληψη σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες καταστηματαρχών, ότι δεν τηρούνταν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για την προστασία των καταναλωτών. Συγκεκριμένα υπήρξαν καταγγελίες για πλημμελή συντήρηση των προϊόντων που μοιράζονταν δωρεάν στον κόσμο που έσπευδε να προμηθευτεί σουβλάκια

Λίγο μετά τις 01.30 τα ξημερώματα αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά από προφορική εντολή εισαγγελέα.

Σύμφωνα με αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το eviathema.gr, την ώρα της εκδήλωσης τα πράγματα ήταν ανεξέλεγκτα, καθώς ανήλικοι είχαν ελεύθερη πρόσβαση σε αλκοόλ, χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο…

Οπως αναφέρει το evianext, oι καταστηματάρχες δεν ήταν αντίθετοι στον εορτασμό που είχε σχεδιάσει ο Δήμος, αλλά με κάποιο τρόπο που να μην ζημιωθούν και οι επιχειρήσεις τους, που ήδη είχαν προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων για το τριήμερο.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί, αν υπήρχε μια σχετική συνεννόηση μεταξύ τους, ώστε και ο Δήμος να κάνει αυτό που είχε σχεδιάσει και οι καταστηματάρχες να μην ζημιωθούν χιλιάδες ευρώ σε τέτοιες εποχές.

Κάτι που όπως αποδείχθηκε, δεν έγινε από τους διοργανωτές και εμπνευστές της ιδέας με τα δωρεάν σουβλάκια και το αποτέλεσμα ήταν μια κόντρα που έφτασε στα άκρα.

H συλληφθείσα κ. Αιδίνη, σε ανάρτησή της καταφέρθηκε κατά των επιχειρηματιών της εστίασης μιλώντας για ποταπά αισθήματα. Ο πρόεδρος των επιχειρηματιών της εστίασης, Β. Ευθυμίου, ωστόσο απάντησε λέγοντας ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους εστιάτορες ενώ αιχμηρά ανέφερε: «Στη Λευκή Νύχτα γιατί δε δίνατε δωρεάν ρούχα και παπούτσια έξω από τα καταστήματα;»