ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρναούτογλου: Έρχονται χιόνια – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ο Νοέμβριος μας αποχαιρετά με το πιο σοβαρό κρύο που έχουμε δει έως τώρα, κάνοντας στην ουσία μία πρόβα για τον χειμώνα. Οι τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας κυρίως την Κυριακή, η οποία φαίνεται πως θα διατηρηθεί και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ταυτόχρονα, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, με τις χιονοπτώσεις να έχουν, όμως, σύντομη διάρκεια.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε, ωστόσο, πως ένα νέο σύστημα χιονιά θα πλήξει τη χώρα από 28 Νοέμβρη.

Από την άλλη ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μετεωρολόγος του Open, σε μακροσκελή του ανάρτηση στο Facebook τόνισε πως ναι μεν τις επόμενες ημέρες θα νιώσουμε το κρύο, όμως ακόμα δεν είμαστε σίγουροι πως ήρθε για να μείνει.

Ανέφερε πως η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ισχυρά καιρικά γεγονότα, όπου δύο «ποτάμια» ελέγχουν – καθορίζουν την εναέρια καιρική κυκλοφορία. Όπως φαίνεται όμως η Ελλάδα την γλιτώνει.

Το δεδομένο προς το παρόν είναι πως τα βουνά θα δουν χιόνια μέσα στο Σαββατοκύριακο σύντομης διάρκειας και η Κυριακή θα είναι μία κρύα ημέρα.

Σάκης Αρναούτογλου

Σε δύο φάσεις θα έρθουν οι χιονοπτώσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος σημείωσε πως «οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την νύχτα του ερχόμενου Σαββάτου στα βορεια δεν αποκλείεται να κατέβουν και σχετικά αρκετά χαμηλά (ακόμα και στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης και αυτά της Χαλκιδικής) ενώ με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, πιο αξιόλογη από πλευράς χιονοπτώσεων σε περιοχές ορεινές της βόρειας Ελλάδας, δείχνει να είναι η νέα επιδείνωση του καιρού την Τρίτη 28 Νοεμβρίου».